A: S: 1| W: 2| Z: 2| I: 3| P: 1| A: 2
U: A,O,MA,MO,Śl,Skr: 1| B,S,Pł: 2| L,W,Lecz,MP: 3
Atuty: Inteligentny; Pamięć przodka; Skupiony
Liliowa krótko skinęła łbem. Cóż, mała samiczka się nie myliła, ale był to wierzchołek góry lodowej.
– Wiesz, może zaczniemy inaczej. Na początek, powiedz mi proszę, dlaczego zechciałaś zostać uzdrowicielem? I czy zdajesz sobie sprawę jak wielka to odpowiedzialność? – Ton Liliowej był miękki, łagodny, pełen troskliwej wyrozumiałości. Pamiętała jak sama zadawała sobie te pytania, ale wtedy nie miała obok nikogo, kto pomógłby znaleźć na nie odpowiedzi. Do wszystkiego musiała dość sama, metodą prób i błędów. Pragnęła jednak, by inni mieli łatwiej. – Bo widzisz, sztuka uzdrowiciela owszem, polega na używaniu ziół i magii, ale niesie ze sobą wielkie brzemię. Myślę, ze dobrze byś zdawała sobie z tego sprawę już na samym początku, bo później może być już zbyt późno na odwrót. – Uśmiechnęła się pokrzepiająco.
Licznik słów: 126
"Tam gdzie nikogo swego mieć nie będzie, ja będę mu swoim. Przyjacielem mu będę, bratem, w potrzebie obrońcą." – E. O.Atuty
I. Inteligentny – Na stałe +1 do Int.
II. Pamięć przodka – Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -1 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi (nie działa na Arenie).
III. Skupiony – Smok lecząc z maksymalną ilością ziół ma -1 ST do pierwszego etapu leczenia ran.