A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Łowca przechodził się właśnie po terenach wspólnych, jak zawsze biorąc ze sobą jednego ze swoich kompanów! Albo nawet dwóch. Tak. Dzisiaj było dwóch. Axarus wziął Pająka Długonóżka (ze szlachetnego rodu Długonóżków) i dzielny przyjaciel siedział na łebku Axarus, a gdy oboje przystanęli na Polanie w okolicach Błękitnej Skały, Długonóżek przystąpił do akcji! Zaglądał w dziury i odwiedzał cudze pajęczyny, próbując zachęcać inne pająki do dołączenia do pajęczej metropolii jego i Tuptusia, pająka Pustych Łąk. Z jakiegoś powodu większość kompanów Mackonura miała jakieś niecne plany. Hm. Dziwne. A co właściwie porabiał Axarus? Chodził sobie z Nosem Szyszki, który był olbrzymim, lewitującym, włochatym nosem, który niemal zawsze towarzyszył Łowcy! Razem rozmawiali na bardzo ważne tematy.
– Nosie Szyszki, widziałeś kiedyś makrelę, która nie jest wędzona? Nie, nie, w trakcie wędzenia się nie liczy, Nosie Szyszki, mam na myśli taką w naturalnym środowisku. No, też nie widziałeś, tak? Och, to dobrze, myślałem, że zwariowałem! – Powiedział do swojego lewitującego, włochatego przyjaciela, który odpowiadał mu za pomocą niuchnięć i wdechów oraz wydechów nosem. – Właśnie ja widziałem makrele tylko w stanie wędzonym, głównie na tych targach dwunogów, może nie ma nie-wędzonych makrel, jak myślisz, Nosie Szyszki? Ja dużo pływałem, ale żadnej nie widziałem! Czekaj, co mówisz Nosie Szyszki? Że bogowie tworzą makrele już w stanie wędzonym? Wiesz co, to jest dobra myśl i ciekawa! A ty co o tym myślisz, Pająku Długonóżku? O, widzę, że się bawisz z innymi pajączkami, to nie będę ci przeszkadzał, ale nie zgub się, kolego! Wracając, Nosie Szyszki, czekaj, co mówisz? Że miałbym poprosić duszki o makrelę, ale żywą? Pfff! Wiesz, co o nich sądzę, prawda, Nosie Szyszki? DOKŁADNIE, oni nie znają potrzeb klient! Ostatnio chciałem żywe langusty, to dali mi posiekane na kawałeczki, z pewnością nie zostawię im pozytywnej opinii przed Świątynią! Tylko dzięki mnie ten ich biznes jeszcze nie upadł, a widzisz, martwe langusty! Tak, tak, Nosie Szyszki, Krabuś nie będzie zadowolony z martwych langust, no ale co zrobię? – Zdawało się, że Axarus jest samowystarczalnym smokiem, rozmawiającym ze swoim włochatym noskiem, czy tak właściwie potrzebny mu jest ktokolwiek? A może rozmawiając z Nosem Szyszki próbuje uzupełnić pustkę w sercu, gdyż nie ma do kogo się odezwać? A może po prostu Nos Szyszki to osobny, myślący byt? Prawda z pewnością leżała gdzieś pośrodku! A tymczasem Łowca chodził po polanie i gadał, z pewnością ktoś w końcu go usłyszy!
Licznik słów: 391
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|