A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Słyszał od niektórych w stadzie, że to miejsce jest magiczne! Podobno można było tu przynosić te śliczne błyskotki! No i nie tak po prostu, by je zostawić i z pustą torbą wrócić! Krążą plotki, że tu kamyki zamieniają się w mięso! No bo na dobrą sprawę... po co mu na przykład taki rubin? Niby to ładne, ale nie można na przykład tego zjeść! Kiedyś próbował, ale prawie połamał sobie przy tym kły! Mackonur był po prostu tradycjonalistą, bo lepiej mieć mięso, najlepiej krabie, bo nim można smoki ratować od głodu i robić pyszne dania! Dlatego właśnie wziął tutaj swój rubin, no i oczywiście Takharę Drugą, żeby ubezpieczała jego tyły! W czasach, kiedy w Wolnych Stadach grasują groźne babcie, to trzeba trzymać się razem!
– Myślisz, że to tutaj Takhara? Ten wielki, płaski kamień wygląda obiecująco, ale spodziewałem się czegoś więcej! Wiesz... więcej KRWI, bo bez krwi nic nie działa, wiesz o tym? No mówię ci! Najpierw trzeba złożyć ofiarę, ale teraz spróbujemy bez! – Takhara spojrzała się na Mokradła jakoś dziwnie, ale na końcu pewnie pomyślała coś w stylu "No dobra, niech mu będzie, ale ja się w tą część z krwią nie mieszam!". No, ale ustawiła się przy dziwnym ołtarzyku i czekała na ruch swojego kompana.
– Kładę oto ciebie KAMIENIU, na to duże, magiczne coś! Wybacz mi Rubinku, ale albo ty, albo ja! A, że ty tak naprawdę nie istniejesz, to padło na ciebie! O wielkie duchy tego miejsca, usłyszcie mnie i przemieńcie tego niegodziwego Rubinka w krabie mięso! Bo nie ma na tym świecie nic lepszego, od suszonych krabów i kałamarnic! – Wygłosił swoją mowę, a następnie położył owy rubin na miejscu i szybko schował się za ołtarzem, kładąc się, ale jednocześnie wychylając łeb zza swojej osłony, no i tak samo zrobiła Takhara! Koniec końców wyglądało to tak, że wystawały im jedynie pyski, a głównie nos i oczy! Tak niby się kryli, ale jednak bali się, że coś im się stanie, więc to takie bezpieczne rozwiązanie!
//Rubin za 4/4 mięsa! (najlepiej takiego od kałamarnicy, bądź krabów!)
Licznik słów: 339
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|