A: S: 1| W: 4| Z: 2| I: 5| P: 2| A: 1
U: S,A,O,L,Skr,Śl,B,Pł,MP,W,M: 1| MO: 2| MA: 3
Atuty: Inteligentny,Niezdarny Wojownik,Mistyk, Wybraniec Bogów, Magiczny Śpiew
Kiwnął twierdząco łbem, gdy Nefrytowa stwierdziła, że nie dałaby się tak łatwo pokonać. Nie dałaby się. Wyglądała raczej na taką, która mimo wszystko poradzi sobie za Barierą. Miejmy nadzieję, że tak było.
Samiec gdzieś w głębi ucieszył się, że łowczyni przystała na jego propozycję. Niby była stosunkowo oczywista... no ale mimo wszystko nie mógł mieć pewności, czy w ogóle Nefrytowa będzie chciała z nim rozmawiać. Dobrze, że jej do siebie nie zraził.
Również na pysku Wzburzonego pojawił się nieco szerszy uśmiech – chyba na razie całkiem nieźle – przemknęło mu przez głowę cała masa myśli. Pozostało mu jeszcze sporo do zrobienia. Ale... miał do tego wszystkiego chęci – lubię swoje nowe obowiązki. Niektóre należą do szarej codzienności, jak na przykład rozdzielanie patroli, albo sprawdzanie na bieżąco zapasów, jednak nie przeszkadzają mi one. Ale jest i ta, przynajmniej dla mnie, bardziej pozytywna strona. Relacje wewnątrz stada, pomiędzy stadami, dbanie o rozwój Wody, ceremonie... mediacja – przypomniał sobie test z własnej ceremonii. Szkoda, że na razie nie miał zbyt wielu okazji sprawdzić się w rzeczywistości. Mina mu nieco zrzedła, ale tylko na moment. Zaczął wspominać na głos – na naszym zebraniu dotyczącym przywództwa Szkarłatny Księżyc zaproponował kandydatom na głowę stada zadanie. Zadanie polegające na tym, że każdy z nas wcielił się w rolę przywódcy innego stada, musieliśmy rozwiązać problem związany z brakiem pożywienia dla Cienistych. Szkarłatny wymyślił, że nastąpił przewrót – po pokonaniu Mgły, dodał w myślach – i wszystkie sojusze wygasły, a Cieniści zaczęli się rozmnażać na potęgę. Mieli problem, żeby wykarmić wszystkie smoki ze zwierzyny znajdującej się na swoich terenach. Zaczęli, niby przypadkiem, przesuwać swoje granice o drobne odległości. Robili to regularnie, więc w ten sposób mogli uzyskać naprawdę sporo terenów. No i wyszło tak... że ja wcieliłem się w przywódcę Wody – uśmiechnął się szeroko – z jednej strony, mam nadzieję, że nie będę musiał negocjować w podobnych sytuacjach. Z drugiej strony... jeśli nasz sojusz będzie miał wyjść na tym dobrze, to czemu nie...? – rzucił pytanie w przestrzeń. Rozmowa, negocjacje, potyczki słowne. To była jedna z przyczyn, dla których chciał zostać wybrany. Jasne, jeśli będzie trzeba użyje siły. A w jego przypadku... maddary. Ale to tylko w skrajnych przypadkach. Przynajmniej miał taki zamiar.
Licznik słów: 365
Inteligentny
Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny wojownik
Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Atut uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
Mistyk
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Wybraniec bogów
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
Deimos | puma
KP
S: 1| W: 1| Z: 2| I: 0| P: 2| A: 1
A, O, Skr: 1
#0066ff