A: S: 2| W: 2| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 2
U: B,S,L,A,MP,Śl,Skr,Śl: 3| O: 5
Atuty: Bogaty z rodu
Cicha zaczęła przypominać sobie to, co wydarzyło się w nocy – Ateralu, mój dzisiejszy sen był niezwykle niepokojący. Wrócę do wydarzeń sprzed kilku dni. Na granicy rozmawiałam z pewnym Ognistym. Twierdził, że jest z północy, razem z kilkoma innymi smokami, i że on jest północnym Bogiem Wojny. Zapytał się, czy mu wierzę – głos Cichej zrobił się drżący. Jak zareaguje bóg? Możliwe, że to ostatnie chwile jej życia – I.... Ja.... – zaczęła dyszeć ze strachu, a w oczach pojawiły się łzy – Panie mój, ja mu uwierzyłam – spuściła łeb – Właśnie z tym był związany mój sen. Raczej przypominał wizję, ale nie wnikam już w to. Śniło mi się, że północni zabiją wszystkich, którzy odrzucą ich wiarę, bądź pomogą w ucieczce niewierzącym. Że północni zniszczą świątynię. Jeszcze bardziej boję się teraz o innych – jej łeb cały czas był spuszczony, a ciało kłaniało się bogowi. Drżała, bała się, że bóg zmiecie ją z powierzchni ziemi.
Licznik słów: 157
"Już nie jesteśmy mocą tą, co niegdyś
Ziemią i niebem trzęsła, czym jesteśmy
Jesteśmy: związkiem mężnych serc, osłabłych
Pod ciężkim czasu i losu brzemieniem,
Silnych pragnieniem, by się z losem zmagać,
Szukać, znajdować, wędrować do końca"
Posiadane
Pożywienie: 0/4 mięsa
Kamienie: Brak
Inne: brak
Atuty
Silny
Jednorazowo +1 do Siły.
Opory magik
Kiedy smok jest atakowany magią, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Atut uniemożliwia zostanie magiem i uzdrowicielem.