A: S: 5| W: 4| Z: 1| M: 3| P: 3| A: 1
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Prs: 1| O,Śl: 2| A: 3
Atuty: Ostry wzrok; Adrenalina; Czempion; Poświęcenie
Aveli dostała od Khardaha małą wyprawkę, więc Mimir postanowiła pokazać jej co można zrobić z kamieniami szlachetnymi. Zapakowała małą do skórzanego wora, wyściełanego miękkimi kawałkami kolorowego materiału i mniejszymi skórkami, jak zwykle zostawiając niewielką szparę przez którą jej pociecha mogła oglądać świat. Gdy wylądowały przed warsztatem, Bandycka położyła zawiniątko na ziemi, pozwalając samiczce wyjść.
– Jesteśmy na miejscu. – oznajmiła. – To jest Warsztat. Kamieni nie zgubiłaś? – dodała, spoglądając na małe zawiniątko obok Aveli. – Dobra. Bierz swoje skarby i idziemy do środka. – powiedziała, wychodząc przed samiczkę, która mogła wyraźnie słyszeć dźwięk szponów matki, szurających po podłożu oraz czuć jej zapach. Dodatkowo, żeby nauczyć córkę poruszania się po różnych terenach, obwiązała sobie końcówkę ogona kolorowym materiałem, zabezpieczając znajdujące się na jego końcu ostre łuski. Aveli mogła bez obaw iść za nią i w razie czego się tego ogona bezpiecznie złapać lub z nim zderzyć jeśli miała wątpliwości. – Tutaj znajdują się ołtarze różnych kwarców. To kamienie, w których zamknięta jest wiedza smoków, które były najlepsze w swoich dziedzinach. Pomagają w rozwijaniu ciała, można stać się silniejszym, zwinniejszym lub zwiększyć swoją moc magiczną, a także poprawić swoje umiejętności lub nauczyć nowych. Ja sama szlifowałam zdolności walki właśnie tutaj. – opowiadała, powoli prowadząc córkę do kwarcu Zręczności. – Jesteśmy przed ołtarzem. Wystarczy, że złożysz na nim kamienie i kwarc zadziała sam, przelewając wspomnienia wprost do twojej głowy. Może to być na początku nieprzyjemne, ale nic się nie bój. – dodała, siadając przed ołtarzem i obserwując córkę. Będzie chciała zbadać bliżej to miejsce czy od razu przejdzie do rzeczy?
Licznik słów: 258
❖ Ostry Wzrok: Wszystkie testy percepcji na polowaniu/wyprawie oparte na wzroku mają dodatkową kość.
❖ Adrenalina: Dodatkowa kość na akcje fizyczne (bieg, atak, obrona), w przypadku niepowodzenia – rana ciężka
❖ Czempion: raz na walkę +1 sukces do ataku fizycznego
❖ Poświęcenie: Poświęcenie: raz na atak +1 sukces kosztem jednej rany lekkiej
❖ Błysk Przyszłości: xx.xx
Batou – żywiołak ziemi
niedźwiadek
A: S:1 | W:1 | Z:1 | M:3 | P:2| A:1
U: B:1 | MA: 1 | MO: 1 | Skr: 1