A: S: 5| W: 3| Z: 3| M: 2| P: 3| A: 4
U: W,Prs,B,L,MP,MA,MO,Kż,Skr: 1| Pł,Śl: 2| A,O: 3
Atuty: Wiecznie młody, Pechowiec, Nieparzystołuski (S), Tancerz, Utalentowany, Magiczny śpiew
Nebbia mówiła, a on słuchał jej w pełnym skupieniu. Na jego pysku stale widniał zaś typowy dla niego delikatny uśmiech, choć musiał przyznać że dotychczasowe życie samotniczki nie brzmiało na łatwe. Smoczyca wyglądała co prawda na młodą, ale najwyraźniej życie zdążyło ją już doświadczyć. Nie dziwne więc, że pragnęła spokoju. Ten zaś na szczęście mógł jej zapewnić.
– A więc je znalazłaś, Nebbio. Na Wolnych jest na tyle dużo miejsca i zwierzyny, że nikt nie będzie z Tobą walczył o skrawki mięsa. Tu bez bitew będziesz mogła żyć z pełnym brzuchem – odparł w sprawie miejsca pozbawionego ciągłych walk, kiwając przy tym w zrozumieniu łbem na wieść o zdaniu Rairisha na temat Ziemi. Miło było bowiem słyszeć, że bratanek miał o nich takie mniemanie – No i skoro jesteś pewna swojego wyboru, to myślę że mogę Cię już zapewnić o mojej zgodzie na Twoje polowanie na naszych terenach. Wyznaczymy dla Ciebie adekwatne granice, których nie będziesz mogła przekraczać, dobrze? Moje smoki zostaną poinformowane o Twojej obecności i miejscach, w których będą mogły Cię spostrzec, dlatego nie powinny być względem Ciebie niemiłe. Oczywiście dopóki nie złamiesz słowa i nie zapuścisz się zbyt daleko. Myślę że tego oboje wolelibyśmy uniknąć, dlatego chciałbym żebyś obiecała, że będziesz trzymać się naszych zasad. Zgoda? – nieco dokładniej wyjaśnił jej całą tę sprawę, dając jej przy tym gwarancję, że wyczekane przez nią spokojne miejsce było już na wyciągnięcie łapy. O ile oczywiście będzie respektować przydzielone jej granice, co Ciirioh podkreślił już dla wszelkiej pewności. Miał jednak przeczucie, że smoczyca naprawdę szukała dla siebie jedynie skrawka ziemi, dlatego wierzył że z tym nie będą mieć problemu.
Zaczekał więc aż smoczyca zareaguje na jego poprzednie słowa, po czym kontynuował z uśmiechem. Miał bowiem jeszcze kilka spraw do przekazania, które mogłyby okazać się istotne!
– Te tereny nie będą jednak pozostawać jedynie pod Twoją pieczą, więc może się zdarzyć że podczas polowania spotkasz jakiegoś smoka. Ten zaś może być członkiem zarówno Ziemi jak i Słońca, bo nasze stada są powiązane sojuszem. Jeśli więc wyczujesz zapach morskiej bryzy lub popiołów, to nie musisz się czuć zaalarmowana. Bowiem tak właśnie pachną Słoneczni – kontynuował swoje tłumaczenia, zerkając przy tym ciepło na Nebbię, jakby szukał jej reakcji na te wszystkie rewelacje. Miał przy tym nadzieję, że obecność innych smoków nie będzie dla niej problemem, bo niestety z tym faktem wiele zrobić nie mógł. Taka była już natura ich ziem! – Poza tym musisz wiedzieć, że na Terenach Ziemi grasują drapieżniki. Tutaj ich nie ma przez natężenie smoczych zapachów, ale kiedy już przekroczysz granicę, to będziesz mogła się na nie natknąć. Rozumiem że walka Ci nie odpowiada, dlatego w razie kłopotów będziesz mogła po prostu uciec. Albo wezwać mnie lub jakiegoś innego wojownika czy czarodzieja. Zależy nam bowiem na tym, żeby nasze ziemie były bezpieczne dla każdego – dodał jeszcze, po czym zamilkł na moment, żeby Nebbia mogła sobie to wszystko przemyśleć – I hmm... czy masz w związku z tym jeszcze jakieś pytania? – zagaił ją na końcu, gotów udzielić jej wszelkich wyjaśnień lub wytłumaczyć ewentualne niejasności. Potem zaś zostanie im już w zasadzie do omówienia ostatnia kwestia – zapłata. To zaś specjalnie zostawił sobie na koniec, żeby samotniczka w każdej chwili była świadoma plusów i minusów takiej współpracy, co w razie potrzeby dałoby jej możliwość wycofania się przed dobiciem ostatecznego targu.
Nebbia
Licznik słów: 551
~~~~~
EVERY STORY HAS THE POTENTIAL FOR INFINITE ENDINGS
~~~~~ | :: Wiecznie młody :: brak kary +2 ST po 110 księżycu
:: Pechowiec :: po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
:: Nieparzystołuski :: -1 ST do siły i wytrzymałości w
czasie nieparzystych miesięcy.
:: Tancerz :: stałe -1 ST do rzutów na obronę fizyczną
:: Magiczny śpiew :: raz na walkę odejmuje 2 sukcesy przeciwnika | |
[#80a158|#387B73|#7da595]