A: S: 1| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: W,B,Pł,L,A,O,Kż,Śl,Skr,MP,Prs: 1| MA,MO: 2
Atuty: Pechowiec, Empatia, Zaklinacz
Słysząc odpowiedź tylko tylko rzerówciłem oczami.
– [color=#a2779]Ludzie to ludzie i tyle. Nie warto wspominać o nich tutaj. Nie ma ich na terenach. Nikt z nich Cię nie porwie czy zrani.[/color] – zaćwierkałem radośnie i zbliżyłem się do niego, starając ocenić rany, jakie ma na swoim ciele –
Bez wizyty u uzdrowiciela na większość nie pomogę. Mogę jednie pomóc oczyścić rany.aby nie było gorzej. – odstąpiłem pół kroku w tył, rozglądając się za drewnem. Znając inne smoki pewnie coś tutaj natachały. Przecież to było miejsce schadzek nie jeden parki.
–
Poczekasz chwilę? Szybko przyniosę trochę opału. Za mało tutaj tego, aby cokolwiek móc sensownego zrobić, a to potrzebuje czasu. – jak szybko powiedziałem tak znikłem. Chwile potrzebowałem, by przynieść opału na pół nocy. Dobrze, ze przed wejściem było złamane ostatnią wichurą drzewo.
Szybko rozpaliłem ognisko. Z torby wyciągnąłem manierkę z wodą, antałek z alkoholem i brytfankę glinianą z moją, a raczej naszą kolacją. Wodę dałem samcowi
–
Napij się, na spokojnie. Jak coś zostanie kilka ran przepłuczemy. Te najbardziej zasyfione... Mam nadzieje ze lekko ostre tony Ci nie przeszkadzają w smaku. – dobrze było poznać na swoich przygodach gnomiego lekarza. To on mnie zszył po walce z tamtym szrotem...
- ━━━━━━━━━━
:: [color=acc0ca]Akus[/color] ::
Licznik słów: 205
 |
Pechowiec: po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
Empatia: -2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi
Zaklinacz: stałe -1 ST do rzutów na obronę magiczną
Talima – Samica gryfa
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, L, A, O, S, Śl: 1 |