A: S: 3| W: 4| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 2
U: B,Pł,O,W,MP,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| L,A,MO: 2| MA: 3
Atuty: Regeneracja; Pechowiec; Trudny cel; Zaklinacz; Pojemne płuca; Nieulękły
Jej spojrzenie zawisło w przestrzeni, gdy pytanie Jary zmusiło ją do zastanowienia. Zmarszczyła lekko brwi.
– Możliwe, ale... muszę przyznać, nie pamiętam jak z tym szło. Nie wiem, czy Oblicze był u władzy na tyle długo, by utwierdzić ten sojusz przed całym wydarzeniem...? – Przekrzywiła lekko łeb, poddając się gdybaniom; sprawa chwilowo ją pochłonęła. – To pewnie był dziwny wybór, obrót spraw w takim a nie innym kierunku. Nie jestem też pewna, w którym momencie moi rodzice zainteresowali się sobą. Może to też grało rolę – zasugerowała, wzruszając skrzydłami. Potrząsnęła łbem. Pytanie Rycerskiej było nietypowe, ale ostatecznie nie jakoś zupełnie... dziwne. Wiedza między smokami wędrowała w zupełnie nieodgadniony sposób, a Arel dużo bardziej skupiła się na znalezieniu odpowiedzi niż kwestionowaniu, czemu w ogóle Jara się tym interesuje. Odpowiedź na ogół brzmiała: czemu nie.
Pasuje ci. Uniosła łeb i uszy, spoglądając na samicę z lekkim zaskoczeniem. Tego rodzaju komentarz był – ostatnim, jakiego się spodziewała. Nie nawykła do komplementów, a ciepło pełzające pod jej sierścią szybko przerodziło się w lekkie spuszenie futra. Och, na bogów.
– Em-. Dziękuję – zebrała się do odpowiedzi, nie maskując ani zdziwienia, ani lekkiego onieśmielenia. – Do tej pory najwyżej słyszałam, że przypominam wielbłądy – dorzuciła żartobliwie, nie chcąc utknąć przypadkiem w nieporęcznej ciszy.
A mogła odbić komplement. Ugh. Niech niebiosa się zlitują, kiedyś to zrobi. Będzie musiała niedługo. Kirim uspokajająco pociągnął za więź, usadowiony w zgięciu ogona Arel.
Rycerska Łuska
Licznik słów: 235
wygląd ● teczka ● muzyka
nosi na szyi "czerwony szal z wyhaftowanymi słońcami"
●
pechowiec » po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
trudny cel » +1 ST do ataków fizycznych przeciwnika, drapieżniki fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
zaklinacz » stałe -1 ST do rzutów na obronę magiczną
pojemne płuca » raz na pojedynek/polowanie -2 ST do ataku, ale +1 ST w następnej turze
nieulękły » smok ma pierwszy ruch w walce; przeciwnik ma +1 ST w pierwszej turze