A: S: 4| W: 3| Z: 1| M: 2| P: 2| A: 3
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| O: 2| A: 3
Atuty: Pechowiec; Chytry przeciwnik; Czempion; Magiczny śpiew
– Jak już mówiłem, jeżeli nie będziesz łamać tych zasad, nie powinno nic się wydarzyć – usiadł obok niej a mina wojownika przybrała smętny, wręcz obojętny wyraz.
– Słuchasz się Przywódcy, nawet jak w pewnych kwestiach się z nim nie zgadzasz, nie fajne, ale co możesz zrobić? – westchnął cicho kiedy powiedziała o odnalezieniu się
– Szczerze to... Nie wiem. Możesz zmieniać rangi, mamy sojusz w stadzie Ziemi, gdybyś chciała do nich pójść żeby sprawdzić czy tam się odnajdujesz. Stado Mgieł... Nie znam ich za dobrze, ale jest chyba dość rygorystyczne z jeszcze większą ilością zasad. – urwał na chwilę by spojrzeć kątem oka na nią
– Kiedy nie mogłem się odnaleźć w stadzie, ruszyłem za granicę – powiedział w końcu – znalazłem tam grupę koczujących ludzi, na szczęście nastawionych pozytywnie. Ale musiałem kiedyś wrócić do stada, jeżeli chcesz wiedzieć, nie poczułem się "bardziej" odnaleziony niż wcześniej – wzruszył barkami.
– Jesteś pierwszą, którą spotkałem świeżo po przybyciu zza bariery, są też inni tak jak Ty, ale skąd są to nie wiem. – pokręcił łbem. – Zanim pójdziemy, powiem Ci o jeszcze innych rzeczach. W stadzie chodzimy na polowania, szukać mięsa i kamieni szlachetnych. Przydają się jak chcesz iść po błogosławieństwo, albo wyleczyć bardzo poważny defekt, jak na przykład, straciłabyś łapę, Erycal może Ci ją... Przywrócić – parsknął śmiechem – w zasadzie masz wolna łapę na polowaniu, ale jest jeden warunek. Jak spotkasz krzewy z jeżynami, drzewa owocowe i tak dalej, zbieraj te z ziemi i szanuj ogólnie roślinność. Jeżeli tego nie zrobisz, zdenerwujesz bardzo potężnego ducha. – dla niego, Alaleya była potężniejsza niż sami bogowie, ale wolał o tym nie mówić głośno.
– Jest też specjalne, magiczne drzewo, a raczej jego sadzonka. Raz na jakiś czas doglądamy go, aby podlać i odpędzić magiczne drapieżniki, które z jakiegoś powodu lgną do tego drzewka. No i jeszcze jedna... Ważna sprawa....– splunął w bok.
– Jesteśmy świeżo po wojnie z łowcami smoków i jedna, dość spora grupa zbuntowała się od strony dwunogów, zabrali sobie wyspę na zachód stąd, zbudowali sobie miasto i mamy im nic nie robić, ani się nie zbliżać – powiedział zły, na to wszystko. To była największa porażka Słońca, dawać dom ludziom, którzy jeszcze niedawno chcieli im podrzynać gardła.
Mirelia
Licznik słów: 371
Pechowiec :: po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
Chytry przeciwnik :: raz na pojedynek/polowanie i wyprawę/2 razy na polowanie łowcy +2 ST do akcji przeciwnika
Czempion ::raz na walkę +1 sukces do ataku fizycznego
Magiczny Śpiew :: Magiczny śpiew: raz na walkę odejmuje 1 sukces przeciwnika
GŁOS JAKO DOROSŁY SMOK
Earendel – demon
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 3| P: 2| A: 1
B, Ma, MO, Skr, Śl: 1
dialog – color=#a36d43
kolorek – color=#645748