A: S: 1| W: 4| Z: 1| I: 5| P: 1| A: 2
U: B,S,L,O,W,K?,Skr,?l,M: 3| A,MA,MO,MP: 4
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Nieugi?ty; Wybraniec bogów
Młoda Czarodziejka kolejny raz opuściła bezpieczny Weyr, pragnąc nieco odpocząć gdzieś, gdzie nie będą budziły ją hałasy, ale tak naprawdę z legowiska wybawił ją kolejny sen. Zmęczona próbą odnalezienia wyśnionego miejsca, zwinęła się w kłębuszek na skraju Dzikiej Puszczy tuż przed równiną. Łeb ukryła pod prawym skrzydłem i westchnęła. Była znużona, ale także spragniona kolejnych sennych wizji... Z każdą kolejną lepiej poznawała smoka, który ją nawiedzał...
Nie należałam do smoków, które szybko się poddają, tak więc nic dziwnego, że podejście naszej pięknej, acz smutnej, Wojowniczki nie zrobiło na mnie należytego wrażenia. Taka już natura moja. Póki nie osiągnę zadowalających efektów, dopóty będę jak wrzód na części pleców, która styka się z ogonem. No!
Dreptałam wolno za smoczycą, słuchając przy okazji jej słów. Uśmiechnęłam się ciepło do niej, liznąwszy ją uprzednio w szyję. Nie chciałam, by się tak smuciła. Przecież świat nie kończy się na możliwości latania! Ile jest smoków, które skrzydeł nie posiadają, lub nie są zdolne do podobnego wyczynu?
– Młodość nie świadczy o rozumie. Ileż razy można spotkać z pozoru dorosłego smoka, który swym zachowaniem co najmniej przypomina niedoświadczonego, dopiero co wyklutego pisklaka? I, proszę, nie opowiadaj głupot! Śmiech cię nie opuścił, to raczej ty przegnałaś go ze swego serca przeświadczona, że już więcej nie będziesz w stanie się uśmiechać. Spójrz na siebie, jesteś okazem zdrowia, brak skrzydła nie uwłacza ci w niczym. Nadal możesz czerpać radość z życia. Są smoki, które nie mają skrzydła, łapy, starzeją się, tracą możliwość służenia stadu, a ty? – machnęłam zamaszyście łapą, patrząc na nią. – Ty nadal możesz wiele zdziałać! – zapewniłam.
Nie okazywałam jej litości, ponieważ Roześmiana jej nie potrzebowała. Kiedy uśmiechnęła się, odpowiedziałam jej tym samym.
Ailla uśmiechnęła się przez sen.
Licznik słów: 282
Nie poddawaj si? rozpaczy. ?ycie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marze?, jest tylko zupe?nie inne. Zatem, , b?d?cie wierni, id?cie.
Atuty:
Inteligentna
Niezdarna Wojowniczka ~ Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakuj?cy ma dodatkowe +1 do ST;
Nieugi?ta ~ Pod koniec walki, je?li smok mdleje z powodu otrzymanych ran, mo?e zada? swojemu przeciwnikowi cios, przed którym obrona jest niemo?liwa;
Wybraniec Bogów ~ Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybran? przez siebie akcj? raz na pojedynek, misj? czy polowanie
Posiadane:
Mi?so: ~
Kamienie: ~
Inne: Eliksir zwi?kszaj?cy inteligencj?; Eliksir Lecz?cy rany ci??kie; Zielona ?uska G?osu Zapomnienia; Liliowy pukiel futra Ga??zki Ja?minu; Bia?e pióro z czerwonymi znaczeniami ?nie?nego Kolca; C?tkowane br?zowe pióro Bezkresnej Galaktyki; Bia?o z?ota ?uska Dwuznacznej Aluzji
PH: 2
Galeria:
By P?owy;By Krn?brny; By Piaskowa;By Arijka;By Wa?ka;By ZUSanna
Rhastath
A: S:2|W:2|Z:1|P:1
U: A, O:3|?l, Skr, MO, MA:1