A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 2| A: 1
U: B,L,W,O,MP,MA,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,MO: 3
Atuty: Regeneracja, Wytrzymały, Szczęściarz, Twardy jak diament, Utalentowany, Przezorny
No i przyjął wyzwanie! Tym razem postawa drzewnego była zbyt ofensywna, aby Żer zdołał zbyć go w stylu "większej" osoby. Teraz oboje mogli taplać się w tym bezsensownym gównie.
Zmarszczył nos odrobinę, gdy duch zbliżył się doń, ale nie zmienił pozycji. Dopiero gdy jego łeb niemal musnął jego własnego, ciarki przebiegły mu od ramion aż po koniec ogona. Nawet jeśli zjawa nie mogła go dotknąć, zwierzęcy mózg nie potrafił w zupełności wyłączyć takiego wyobrażenia. Nie wycofał się jednak wciąż, nawet jeśli odchylił lekko na nogach, jakby ktoś same stopy obwiązał mu magicznymi pnączami.
– Dobrze wiesz czym jest wierność do której nawiązałem. Chuć albo samotność goni was jak demon w puszczy, więc musicie skryć się w ramionach drugiego. Czemu ci Feeria nie wystarczyła, nie dość jej ciała poznałeś więc musiałeś eksplorować inne? – tym razem w jego głosie wybrzmiał gniew, jakby był oburzony w jej imieniu. Feeria była dla niego zawsze dziwnym konceptem, bardziej niż osobą. Mógł ją idealizować poniekąd, ponieważ nigdy bliżej jej nie poznał, a na tym etapie zdołała zatrzeć się zupełnie w jego pamięci. Nie zależało mu teraz na jej formie, a tego co metaforycznie jej przypisał.
Dobrze, tak dalej, chciał się o to pożreć, bo tylko wtedy czuł że potrafi rzeczywiście oddychać.
– Zazdrosny jestem tylko o to, że nie mogę pozwolić sobie na ślepotę, która takim jak ty towarzyszy przez całe życie. Jestem przeklęty świadomością, że twoja parszywa morda niczym nie różni się od mojej, czy innego gwałciciela godności. Mahvran miała rację mówiąc, że jesteśmy bezwartościowym gatunkiem – celowo wrzucił w ten wyrzyg myśli jej imię, jakby chciał wymusić obecność wiedźmy w powietrzu. Mogła nie istnieć tutaj fizycznie, ale mogła wciąż zatruć coś swoją aurą.
Drzewny potrafił już nie dusić się, tylko kiedy otaczała go trucizna. Gruczoły kwasowe jednak, jak na złość jeszcze się nie aktywowały. Nie na tyle by wytworzyć chmurę zgnilizny, bo czuł już gorzkawy posmak na języku.
Licznik słów: 315
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
♣ szczęściarz ♣
odwrócenie porażki akcji na 1 sukces
raz na walkę/polowanie/raz na 2 tygodnie w misji
♣ twardy jak diament ♣
stałe -1 ST do testów na Wytrzymałość
♣ przezorny ♣
+2ST do kontrataków przeciwników
[color=#585858] ♦ [color=#755252] ♦ [color=#B69278] ♦ [color=#C63C3C] ♦ [color=#B88576]