A: S: 5| W: 4| Z: 2| M: 3| P: 3| A: 3
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,O: 3
Atuty: Boski ulubieniec, Trudny cel, Tancerz, Utalentowany
Yulo tylko westchnął, a potem się uśmiechnął.
– A ja nie poznałem ojca, więc wiem przede wszystkim to, że nie wiesz co właściwie straciłeś, a więc ich brak nie jest żadnym wytłumaczeniem twojego stanu. Jeśli zginął przed twoim wykluciem to jego wola jest niczym dla Ciebie, a jedynie sam sobie to wmawiasz. Czy chciałeś poznać swoje stado, czy właściwie skupiałeś się tylko na tym co według Ciebie pozostawił Ci ktoś, kto już nie żyje i nigdy nie miał tak na prawdę wpływu na twój żywot? Wiń swoją przybraną siostrę jeśli musisz, nienawidź ją i unikaj dopóki nie będziesz potrafił się zemścić, ale stado to grupa smoków, a ja poznałem niektórych i wiem, że są zdecydowanie mądrzejsi od nas, od ciebie i mnie razem. Tak więc zacznij od swojego własnego spojrzenia na nich, a dopiero potem szukaj winy w świecie dookoła.– Cokolwiek wcisnęło go w ziemię to był to nadal pisklak, który mógł wszystko odwrócić jeśli zrozumie, że sam buduje dookoła siebie ten mrok. Gdyby spoglądał chociaż trochę bardziej pozytywnie na otoczenie to zrozumiałby... świat jest ładnym miejscem, niektórzy są nieprzychylni, ale to wcale nie oznacza, że wszystko dookoła jest czarne.
Yulo kiwnął barkami.
– Ja nie wiem czego Ci trzeba, ale zacznij od nauki empatii.
Samiec cicho westchnął i przemył jeszcze wodą dziób. Starczy tego siedzenia w wodzie.
– No, zmykaj do stada i pokaż... przede wszystkim sobie, że jesteś więcej wart.
Wojownik z bladym uśmiechem kiwnął łbem małemu, a potem sam wyszedł z wody. Potem po prostu zacznie odchodzić, bo mimo wszystko miał własne zmartwienia na łbie, niż depresję innego smoka.
Pryzmatyczny Kolec
Licznik słów: 264
Atuty
I
Boski ulubieniec
Darmowy zwiad raz na miesiąc
II
Trudny cel:
+1 ST do ataków fizycznych przeciwnika,
drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
III
Tancerz