A: S: 5| W: 4| Z: 2| M: 3| P: 3| A: 3
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,O: 3
Atuty: Boski ulubieniec, Trudny cel, Tancerz, Utalentowany
Rzutem na taśmę jednak Yulo obiecał sobie, że nie zrobi wszystko co będzie mógł, aby chronić rodzinę... No i tak właśnie trafił do grupy, która miała zniknąć na dłuższy czas z Wolnych. Poinformował mamę o tym fakcie, ale ta na pewno nie miała nic przeciwko, aby gryf był nie tylko przy wujku Su, ale i przy Topoli.
Głównym minusem tej wyprawy było jednak to, że wyciągnął wszystkie zapasy wszystkiego co miał, aby udać się w tą podróż... I dlatego też na placu pojawiła się spora kupa mięsa i parę kamieni. Złożył łapy w krótkiej modlitwie za powodzenie ich grupy, a następnie podszedł do wujka Su w ciszy mu kiwając łbem. Z całej grupy tylko ledwie poznawał tą samicę, która pojawiła się jak spał i do tej pory raczej czasu na zapoznanie się nie było.
– Witaj, jestem Yulo, Powiernik Pieśni lub możesz do mnie mówić "Gryf" jeśli tego sobie życzysz. Dziękuję, że wyraziłaś zgodę na moje dołączenie. Zrobię co w moich łapach, aby pomóc wam.
Blado się uśmiechał i powiedział dość wyczerpująco, aby mieć za sobą wstęp. Czuł się najgorszym członkiem grupy i zresztą na pewno tak było. Miał jedynie nadzieję, że nie będzie im zawadzał.
Bezsenne Noce
/erytryn, heliodor, cytryn, opal, tygrysie oko, akwamaryn, 12/4 mięsa za 7 dni błogo/
Licznik słów: 211
Atuty
I
Boski ulubieniec
Darmowy zwiad raz na miesiąc
II
Trudny cel:
+1 ST do ataków fizycznych przeciwnika,
drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
III
Tancerz
stałe -1 ST do rzutów na obronę fizyczną