A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 2| A: 1
U: B,L,W,O,MP,MA,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,MO: 3
Atuty: Regeneracja, Wytrzymały, Szczęściarz, Twardy jak diament, Utalentowany, Przezorny
// pamiętajcie by płacić tylko tym co macie w ekwipunku. żuczej odjęłam 4/4 mięsa bo nie ma kamienia w KP
Zastanawiał się poniekąd co Infamia mogła robić podczas zwiadów za granicą z jakimś morskim samcem, ale nie był w nastroju żeby zapytać. Odprawił ją zatem skinieniem łba, jak zwykle zaciskając zęby z powodu jakiejś zbłąkanej bezsensownej myśli. Błogosławieństwo przebiegło tak jak zwykle, od wybuchu światła począwszy, na wypełnieniu smoków ciepłem zakończywszy.
Innego razu na placu zastał Żuczą, Sekcję i Uśmiech Losu. Samca już kojarzył jako partnera piastunki, chociaż nie próbował wiele o tym myśleć, żeby niczego sobie niechcący nie wyobrazić. Rzucił okiem na tablicę, którą Ziemisty trzymał przy sobie, ale nie zdołał rozczytać co było na niej napisane. Nie musiał na szczęście, bowiem Żucza zrobiła to za niego. Topola zapomniała najwyraźniej jak korzysta się z mentalnych wiadomości.
No cóż. Drzewny skinął łbem całej trójce, ale ostatecznie zwrócił się tylko do Sekcji.
– Jako, że jestem jej pośrednikiem, Sennah nie zawsze w pełni angażuje się w perypetie smoków przed świątynią, ale powinnaś wiedzieć, że stąpasz po cienkiej krawędzi, zwłaszcza gdy powołujesz się na jej imię – sucho zwrócił jej uwagę, choć gdy poruszył łapą, błogosławieństwo spłynęło na grupę bez żadnego problemu. Istotnie, bogini zwyczajnie nie zawsze przyglądała się wszystkim śmiertelnikom.
– Wasze sprawy nadal nie zostały w pełni rozwiązane
Błogosławieństwo Sennah 29.06 i 07.07
Infamia Nieumarłych
– 16/4 mięsa
Poławiacz Snów
– turkus, 4/4 mięsa zdobyczy własnej i 4/4 mięsa zwykłej
Błogosławieństwo Sennah 30.06.23
Sekcja Zwłok
– 8/4 mięsa
Żucza Łuska
– 12/4 mięsa
Uśmiech Losu
– granat, jaspis, szmaragd
Wybory Serca
– 8/4 mięsa
Spóźniony Debiut
– 16/4 mięsa
Strażnik Gwiazd
– koral i rubin
Licznik słów: 275
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
♣ szczęściarz ♣
odwrócenie porażki akcji na 1 sukces
raz na walkę/polowanie/raz na 2 tygodnie w misji
♣ twardy jak diament ♣
stałe -1 ST do testów na Wytrzymałość
♣ przezorny ♣
+2ST do kontrataków przeciwników
[color=#585858] ♦ [color=#755252] ♦ [color=#B69278] ♦ [color=#C63C3C] ♦ [color=#B88576]