A: S: 3| W: 3| Z: 1| M: 4| P: 3| A: 5
U: B,L,Skr,A,O,Śl,Kż,MA,MO: 1| Pł,W,MP: 2| Prs: 3
Atuty: Wiecznie młody, Wierny druh, Nieparzystołuski[A], Mentor, Magiczny śpiew, Wybraniec bogów, Retoryka, Granatożerca
Przechylił łeb lekko na bok patrząc tak i patrząc na to, jak samiec ciągle ronił łzy. Trochę wbił szpony w ziemię zawstydzony tym, że się o takie coś zamierza pytać, ale wolił się, jak zwykle, upewnić co taka reakcja znaczy.
– Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale co oznacza woda płynąca z twych ślepi. Nigdy jeszcze tego nie widziałem. – przyznał się, trochę cichszym głosem i błądząc na moment wzrokiem gdzieś na bok.
Kiedy czarnołuski samiec zbliżył swój pysk do Khamsina, ten na ułamek sekundy przestraszył się, że nagle będzie chciał go zjeść, czy coś. Na szczęście to się nie stało, a smok o dwubarnych wielu ślepiach po prostu się o pysk otarł. Myśląc, że to podziękowanie gestem za to, co dla niego robił, Khamsin zamknął swoje oczy i otarł dość szybko (ale i ostrożnie by nie wybić przez przypadek ślepi Samotnego) bok swojego pyska o jego bok, klepiąc go przy okazji pokrzepiająco skrzydłem, którym go obejmował. Dziwnie tak się przytulało smoka z dwoma parami skrzydeł, lecz nie znaczyło to, że uczucie to było złe.
Potem półpustynny zdjął skrzydło z pleców rówieśnika i odszedł od niego, ale tylko na krok. Odwrócił się frontem do niego. Chciał po prostu coś dalej powiedzieć. A żeby mówić, Khamsin potrzebował móc pokazać swoje wewnętrzne uczucia. Nie potrafił tego powstrzymać.
Dlatego od razu popodskakiwał przednimi łapami kilka razy, wesoło zamachał ogonem i powiuchał łagodnie skrzydłami.
– Miło słyszeć i widzieć, że doceniasz moje starania. To ważne, bo czasami wpada się w taki... dołek, w którym nie widać tego, że wielu osobom wokół tak naprawdę w mniejszym bądź większym stopniu na nas zależy, i że nigdy się nie jest tak naprawdę samotnym. Kiedy się w taki dołek wpadnie bardzo ważnym jest, żeby mieć choć jeden sposób na szybkie wydostanie się z niego. Mam nadzieję, że w momencie, gdy zaczniesz wpadać w taki dołek, ta rozmowa będzie jedną ze ścieżek twojego utrzymania się na górze. Powinieneś też pamiętać, że byćmoże na świecie są smoki, których nawet nie znasz, a zależy im też na tobie. – powiedział swym wręcz nudnym głosem, lecz ozdobionym tymi emanującymi pozytywną energią gestami i ruchami.
Kwiat Uessasa
Licznik słów: 354
..... | Motyw | ... | Walka | .....
Wybraniec Bogów
raz na tydzień + 1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST
Wiecznie Młody
brak kary +2 ST po 110 księżycu
Nieparzystołuski
-1 ST do Aparycji i Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy
Retoryka
-2 ST do Perswazji
Magiczny śpiew
raz na pojedynek/polowanie i wyprawę/2 razy na polowanie łowcy, odejmuje 3 sukcesy przeciwnika
Granatożerca
granaty-kamienie na polowaniu są zastapione przez 1/4 granatów-owoców
Smok nie potrafi zmieniać wyrazu swojego pyska i tonu fizycznego głosu.
Skorpuś (Skorpion Olbrzymi) (Typ 2) (S: 2|W: 1|Z: 1|M: 1|P: 2|A: 1) (B,Skr,Śl,Kż: 1 A,O: 2)
Skolpuś (Skolopendra Olbrzymia) (Typ 3) (S: 1|W: 1|Z: 3|M: 1|P: 2|A: 1) (B,A,O,Skr,Śl: 1 )