A: S: 1 | W: 2 | Z: 3 | I: 1 | P: 2 | A: 2
U: P, L, MP, A, O, Skr, Śl, Lecz: 1| W: 2| B, S, M: 3
Atuty: Ostry wzrok;
Uśmiechnęła się leciutko słysząc jego przyjazny głos. Wtuliła się jeszcze chwilę w jego łapę, ale gdy zaproponował, że ją nauczy odsunęła się i uśmiechnęła szeroko. W końcu jakoś się rozluźniła. Sam to zaproponował! Jest taki miły. Nigdy nie spotkałam tak spokojnego smoka... Nie to, że spokojnego... Khantar i Kheldar są spokojni. Ale Niebo jest... inny. Jest... Trudno było jej odnaleźć odpowiednie słowo. Nigdy nie przebywała w otoczeniu smoków takich jak Bezchmurny. Polubiła go. Usiadła dziesięć szponów od niego i wysłuchała reszty jego wypowiedzi. Zamknęła oczy dla lepszego skupienia. Otoczyła ją czerń. Pełna pustka. Zaczęła zamykać się w sobie odcinając się od świata. Od własnych myśli. Po prostu przestała myśleć o czymkolwiek i skupiła się na szukaniu źródła. Dlatego nie nastręczały jej inne myśli. Cisza, pustka. Jak w bardzo, bardzo głębokim śnie... Pomyślała cichutko w myśli, nie rozpraszając się. Żadnych dźwięków, żadnych bodźców, dotyku, żadnych obrazów. Nic. Tylko uczucie spadania. Coraz głębiej i głębiej w przepaść. Uczucie spadania, chociaż nie ma nic. Ale spadając nie czuła lęku. Czuła coś innego. Coś poczuła. Siłę. Wewnętrzną siłę, w swoim ciele. W swoim duchu. Ciało, które spadało, spadało z coraz większą siłą. Nie było to ciało dosłownie, ale jestestwo Theakry. Czuła, że upada z coraz większą szybkością, energią. W niesamowitej pustce. Bez powietrza, bez wody, bez dna ni sklepienia. Po prostu spadała. A ogarniała ją od wewnątrz siła. – Ja... ja chyba znalazłam... Tego nie da się wytłumaczyć... – Szepnęła cichutko. Otworzyła oczy, a w jej umyśle tylko uczucie spadania, oporu, wewnętrznej w upadającym jestestwie siły, jakkolwiek można to nazwać. Theakra miała dziwny wzrok. Nie rozumiała wszystkiego, co czuła w sowim wnętrzu. To było coś nowego. Nieznanego. Jak odległe niebo.
Licznik słów: 276
Wygląd: 1, 2, 3
Posiadane:
Pożywienie: 4/4 dyni, 2/4 mięsa
Kamienie: brak
Inne: żeton brązowy x2, żeton srebrny, żeton złoty
PL: 0
Atuty:
I ~ Ostry wzrok ~ Wszystkie testy percepcji oparte na wzroku mają dodatkową kość ~
II ~ ~ ~
Drzewo genealogiczne założycieli Cienia