A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 3| A: 1
U: W,B,Pł,Prs,Kż,O,MP,Śl: 1| L,Skr: 2| MA,MO: 3
Atuty: Pełny brzuch; Niestabilny; Samotny wojak; Utalentowany; Pojemne płuca
Pokiwał delikatnie głową, na jej pierwsze słowa.
– No dobrze, jeśli tak wolisz. – łeb wrócił na łapy. Oczekiwał od niej szczerości, a sam nie mówił jej prawdy. Milczał chwilę, po czym sięgnął do torby, wyjął z niej kolejne zawinięte skóry, było ich tyle samo, a może nawet więcej, niż ostatnio. Krawędzie niektórych wskazywały, że sporo czasu przeleżały w grocie, w niektórych miejscach tusz wyblakł nieco. Inne, znajdujące się bardziej z zewnątrz były stosunkowo nowe. Podobnie jak ostatnio, tak i teraz związane były ciasno dwoma paskami skóry.
Położył je przed smoczycą.
– Dodatek do tych z misji. – oznajmił cicho. Z pewnością wiedziała o co chodzi, uzupełnione o ostatnie rozmowy Erysa i jego własne.
Czy na prawdę chęć poznania jej zdania, była tak straszna? Wolałby się nie zbłaźnić, podejmując się czegoś, co okaże się bolesnym pstryczkiem w nos.
~Mógłbyś...
~Erysie, nie teraz.
~ Ale ja wiem, co mógłbyś zrobić.
Gdyby był sam, przewrócił by właśnie ślepiami, nie pasował co całego cyrku, który wymarzył sobie leszy. Nie był romantykiem i nigdy nie będzie.
~Proszę...
Gdy usłyszał to któryś raz z rzędu, skapitulował.
– Chciałem po prostu poznać twoje zdanie, na ten temat. Jak ty to widzisz. – wyjaśnił.
– Wiem o tym, ale nic nie poradzę na to, że odczuwam jak inni strach, zdenerwowanie i całą resztę. I jest to dynamiczne, chwila strachu, nie oznacza, że mnie mordują, czy bóg wie co. – dodał po chwili. Wiedział, że kompan reagował na wszystko w bardzo wyolbrzymiony sposób.
Licznik słów: 245
It’s misery within a past that I just can’t erase
It’s alright, cause I don’t give a damn
kalectwa
bezpłodność ; +2 ST do akcji fizycznych
samotny wojak
tabela ran woj/mag do walki, ale min. 6 sukcesów
w witalkę by zadać ranę krytyczną
pełny brzuch
-1/4 pożywienia do sytości ; leczony dostaje bonus już od min. ilości ziół
niestabilny
dodatkowa kość do testów na magię; niepowodzenie = rana ciężka