A: S: 2| W: 2| Z: 2| M: 5| P: 3| A: 2
U: Pł,O,A,W,Skr,Śl,Prs: 1| B,MP,MO: 2| MA: 3
Atuty: Boski Ulubieniec; Niestabilny; Nieugięty; Przezorny; Gojenie Ran; Poświęcenie;
Co mógł jej zaoferować? To było dobre pytanie. Ale czy pytania miały jakąkolwiek wartość? Ogon smoka przesunął się po ziemi, wzniecając lekko piasek.
Jego kompan prześlizgnął się między kolorowymi kosmykami grzywy, opierając pysk na rogach Rejwachu. Zmierzył hienę kolorowym spojrzeniem, a potem zaczął owijać wokół rogów, co jakiś czas spoglądając w jej stronę i wyciągając na krótko rozdwojony język.
Retwarh odchylił głowę do tyłu. Ten pacan niczego nie załatwi. Był tego pewien.
Proszek. Proszek. Proszek.
Co?
Jak się nie ogarniesz to ci strzelę w japę. Masz myśleć.
Przecież myślę.
No to myśl bardziej. Nie, dobra. Wiesz co? Sam sobie pomyślę. Ty się idź zdrzemnąć.
W czerwonej klatce źródła Rejwachu Pyłu pojawiła się drobna iskra, a po chwili Retwarh sięgnął po sieci łączące mięśnie i nerwy ze świadomością. Druga świadomość objęła wszystkie nici i złapała je w swoją wychudzoną łapę.
To ja idę z nią pogadać.
Czekaj, czemu ty?
Bo ty walniesz coś co pozbawi cię ciała.
Ale to przez ciebie nie mam trzech palców!
To się nie łączy, cepie. Burknął z irytacją Retwarh. Idę, ty sobie posiedź w fotelu czy coś. Machnął łapą i wygodne, szerokie na trzech dwunogów siedzisko pojawiło się przed świadomością Rejwachu Pyłu. Proszek wywrócił oczami, ale nie zaprotestował.
Źrenice Rejwachu zwęziły się, jak przy ostrym świetle. Retwarh poruszył łapą Proszka, na próbę.
– Świeżutkie informacje o duszku, który ma duże szanse wpłynąć na zbliżającą się wojnę – jego głos był nieco niższy i głębszy niż Proszka, a wyczuwalna magia unosiła się wokół niego niczym mgiełka. Nie bez powodu. Retwarh nie próbował chować jej w ich wnętrzu, nie mając obaw przed wyrządzeniem krzywdy innym czy ciału Rejwachu Pyłu. – A z tego co o tobie słyszałem, lubisz posiadać wiedzę – lekki uśmiech pojawił się na jego pysku, ale jego spojrzenie było zupełnie pozbawione emocji.
// Infamia Nieumarłych
Licznik słów: 300
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆Boski ulubieniec: darmowe błogosławieństwo na zwiad (10.11.2023)
Niestabilny: dodatkowa kość do MP, MA i MO, w przypadku niepowodzenia – rana ciężka
Nieugięty: mdlejąc, smok może wykonać ostatnią akcję, a przeciwnik ma do swojej +4 ST
Przezorny: +2 ST do kontrataków przeciwników.
Gojenie ran: raz na tydzień wyleczenie rany lekkiej lub zmniejszenie powagi innej – uwaga, nie można łączyć z Regeneracją
Poświęcenie: raz na atak +1 sukces kosztem jednej rany lekkiej
Kalectwa: +1 ST do umiejętności fizycznych i magicznych, kamieni można szukać tylko z użyciem magicznej sondy, widzi kontury i zarysy na czarno białym tle; brak lewej przedniej łapy +1st do akcji fizycznych; niemożność lotu
vox Rejwach || theme Rejwach || theme Retwarh || vox Retwarh
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
color=#1C56AD color=#851755
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Memento te pulverem esse.