A: S: 2| W: 2| Z: 5| I: 5| P: 3| A: 1
U: Pł,MO,MA: 1| Kż,L,S,B,A,O:2| Skr,Śl,M,W: 3| Lecz,MP: 4
Atuty: Spostrzegawczy; kruszyna; skupiony; uzdolniony; wybraniec bogów
Tym razem zawitałam na tereny wspólne wraz z moim kompanem po to, aby go poduczyć. Nie raz zdarzy się tak, że Kurama będzie musiał coś wytropić. I dlatego też postanowiłam przekazać mu podstawy z tego zakresu. Zatrzymaliśmy się pośród drzew, a żbik usiadł naprzeciwko mnie. – Tropienie to umiejętność, która pozwala nam odnaleźć ślad i za nim podążyć. Mnogość tropów sprawia, że łatwiej jest je znaleźć, ale trzeba zwracać uwagę na mnóstwo rzeczy. – wyjaśniłam mojego kompanowi, który siedział i słuchał, chcąc zrozumieć z tego wszystkiego jak najwięcej. – Może zdarzyć się tak, że nie dostrzeżesz niczego, ale za to wyczujesz. Wtedy musisz iść tak, jak każe ci nos. Nie wolno ci jednak zapomnieć o pozostałych zmysłach. Zapach się rozwieje, ale jeśli będziesz się uważnie rozglądał, możesz coś dostrzec. A teraz spróbuj znaleźć królika. – powiedziałam Kurama wiedział, że korzystam z magii. Nie wiedział jednak w jaki sposób dokładnie. Podniósł się i rozejrzał wokół. Drzewa mu nie pomogą, bo jeśli ominie jakiś pień z lewej, może nie dostrzec tego, co po prawej. Ale ruszył. Poruszał się powoli, działając metodycznie. Wiedział, czego szuka, więc mógł sobie odpuścić szukanie zadrapań na korze czy pośród koron drzew. Chodził między drzewami, płynnie je wymijając. Zaglądał pod krzewy, do norek, pomiędzy korzeniami drzew. Szukał odcisków łapek, kępek sierści, odchodów, plam krwi. Wszystkiego, co mógł zostawić po sobie królik. Nawet złamane gałązki. Węszył, znając zapach tego stworzonka. Smakował powietrze, od czasu do czasu unosząc łeb. Obwąchiwał krzewy, które wyglądały podejrzanie. Stąpał bezszelestnie, jak to kotowaty, oddychał cicho. Nasłuchiwał, aby wychwycić jakieś dźwięki, których źródłem jest królik. Kurama chodził między drzewami, cierpliwy, aż nie natrafił na pierwszy trop. Odcisk łapki. Jednak było coś dziwnego. Krew. A więc jest ranny. Zapach był dość intensywny, więc musi być blisko. Podekscytowany, ale wciąż opanowany żbik ruszył w kierunku, który wskazywał mu odcisk łapki. A gdy dotarł do wysokiej trawy, usłyszał pisk. Skoczył tam, skąd dobiegał i wylądował na króliku, który miał zranioną lewą zadnią łapkę. A po chwili zniknął. Ja zaś podeszłam do kompana i pogładziłam go po łbie. – Bardzo ładnie mój mały. Chodź, zasługujesz na chwilę odpoczynku. – i tak przysiedliśmy pod drzewem.
Licznik słów: 355
Zbawienna | Kurama
Karta Osiągnięć
Zioła
Atuty:
~ Spostrzegawczy – Jednorazowo +1 do Percepcji;
~ Kruszyna – Smok uzyskuje status sytość po zjedzeniu 3 jednostek mięsa zamiast 4. Polowanie jednak trwa normalnie, do zdobycia 4 jednostek mięsa;
~ Skupiony – Smok lecząc z maksymalną ilością ziół ma -1 ST do pierwszego etapu leczenia ran.
~ Uzdolniony – Smok może osiągnąć poziom 5 dwóch Atrybutów, nie może jednak mieć żadnego A na poziomie 4 i jedynie dwa A na poziomie 3.
~ Wybraniec bogów – Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie, uzdrowiciel może używać tego atutu raz na tydzień bez względu na miejsce w fabule, atut tyczy się wtedy obu etapów leczenia).
Kurama
Atrybuty S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 2| A: 1
Umiejętności A: 1| O: 1| Skr: 1| Śl: 1