A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Wyciągnął sobie aż miskę drewnianą z torby, przywołał do niej maddarową wodę i spróbował się przejrzeć. To, to była prawda! Jest... PRZYSTOJNY. Ten kwarc naprawdę czynił cuda, Mackonur sam siebie nie poznawał. Aż chciał śpiewać, tak bardzo głośno i dźwięcznie. Najpierw trzeba było podziękować temu duszkowi, który tutaj pracował!
– Dziękuję, bardzo dziękuję! Idę od razu do mojego taty, o wszystkim mu opowiem. Co powiecie na piosenkę, dobre duszki? – Rzucił bardzo charyzmatycznie, a następnie zaczął krążyć wokół komnaty z kwarcami, wysoko podnosząc zarówno przednie, jak i tylne łapy i kołysząc się na wszystkie strony. Uśmiechał się szeroko, jego oczy błyszczały, tak samo jak i łuski. Tamte złote, co miał na szyi? Zapewne przestały być wyblakłe i wróciło ich dawne piękno.
– Mam pysk Immanora i macek wiele, w mych oczach szarmancki błysk! – I zabłyszczały jeszcze bardziej, niczym gwiazdy na nocnym niebie. – Dotychczas byłem daniem jak dla kompana, teraz dla wielkiego smoka, przystojniejszego nie zna niiiikt! Piękny pysk, to moje drugie imię, urodziwszego z maddarowym światłem szukać! – Obszedł kwarc-cudotwórcę, machając przy okazji ogonem. – Tak szeroki uśmiech, że nie mieszczę się w wejściu do groty, a te kły? Bielutkie niczym pieczarki! Ma uroda to praaawdziwa sztuuuka! PRZYSTOJNYYYY, jestem jak nie wiem, Uessas mówią mi! – Jeszcze wyżej stawiał łapy, a do marszu dołączył krab Ctoukliss, który klekotał szczypcami, sam nie mógł odwrócić wzroku od swojego kompana. Kiedy on tak wyładniał?
– No bo jestem przystojny! Mam błyszczące macki, to każdy powie ci! No bo jestem PRZYSTOJNY! – Wślizgiem przeleciał do kolejnej komnaty, a łeb pochylił do tyłu. Oblał się maddarową wodą, która jeszcze bardziej uwydatniła jego ciało. Zaczął przechylać się na boki i jeździć po swoich potężnych mięśniach. Jego fanki zapewne już się zleciały!
– Niezły ze mnie kąsek, piękniejszego nie znam sam! PRZYSTOJNY. Jestem dorodnym ziółkiem, czy ktoś może torbę uzdrowicielską ma!? Jestem przystojny! – Kierował się coraz bliżej do wyjścia z tego przybytku, nadal zapewne było go słychać w całej Świątyni. Był całkiem głośny, ale to nie szkodzi!
– Witaj, przystojny smoku! Chcemy zmienić nazwę naszego stada, na Stado Axarusa, zgadzasz się? – Pojawił się głos, jednak nie należał do Mackonura i co dziwne, tylko łowca go słyszał. – Zmieniajcie, polecam się! No bo jestem PRZYSTOJNY. – No i kolejny głos zawitał, tym razem była do samica. – Dam mojemu synkowi twoje imię, mimo iż ma już dorosłą rangę! – Axarus uśmiechnął się. Również ten głos był słyszalny tylko dla niego, ale to chyba żadna przeszkoda. – Brawo, tak trzymać! JESTEM BARDZO PRZYSTOJNY! – Kim byłby Axarus, gdyby się nie zgodził? Uwielbiał bycie rozchwytywanym! – Chcemy podarować panu dożywotni zapas kałamarnic i ośmiornic, możemy je postawić pod Przystanią? – Tym razem ostatni, starszy głos jakiegoś pana, który znał się na interesach. – Dawajcie! Jestem tak strasznie przystojny! – Axarus znalazł się już przy wyjściu, nadal kołysząc ciałem i skrzydłami. Krabuś Ctoukliss klekotał szczypcami słowa: "Przy-przy-przystojny! Przystojny!". Wtedy dobiegły do niego wszystkie fanki, chociaż przy wejściu był sam ze swoim kompanem.
– Po kolei, moje miłe! Przyyyystojny! Pięknie mi idzie, prawda Ctoukliss? Przyyystojny! Przy-przystojny! Błyszczę niczym Nos Szyszki! Jestem bardzo przystojny! – I potem już tanecznym krokiem udał się prosto do Przystani, gdzie zamierzał pochwalić się swoją aparycją ojcowi i reszcie kompanów.
Licznik słów: 536
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|