A: S: 2| W: 3| Z: 5| M: 3| P: 3| A: 4
U: B,L,W,MA,MO,Skr,Kż,O,Śl,Prs: 1| PŁ,A: 2| MP: 3
Atuty: Pechowiec, Parzystołuska, Zaklinacz, Wszechstronna, Opiekun
Samica westchnęła ciężko, gdy Agnar roztrajkotał się jak dewotka pod świątynią. Jak zwykle, przepraszał ją, a potem wycierał jej pysk dokładnie takim samym szambem, za które przed chwilą przepraszał. Żadne jego słowa nie były pełne skruchy, ani zrozumienia. Jego własnego ego nie pozwalało mu, chociaż na sekundę spojrzeć na swoją sytuację, z innej perspektywy, niż swoja.
– Agnarze, nic niewarte są Twoje przeprosiny, kiedy chwilę potem zaczynasz znowu mówić dokładnie te same słowa, za które przed chwilą mnie przeprosiłeś. Powtarzasz ten sam schemat przez całe swoje życie, najpierw przepraszając, a potem rzucając we mnie oskarżeniami, pretensjami i oczekujesz innych rezultatów. Szaleństwem jest to, co robisz i to jest właśnie mój problem z Tobą. Co z tego, że proszę Cię o coś, skoro tego nie robisz, a potem masz tysiąc wymówek lub powodów, dlaczego tego czegoś nie zrobiłeś. Po co mnie przepraszasz za słowa na ceremonii, gdzie oskarżałeś mnie o kłamstwo, kiedy teraz robisz to samo. – Samica była naprawdę zmęczona i nie miała już siły się gniewać, ale kontynuowała. – Przyszłam dzisiaj do Ciebie, jak do smoka, nie krzycząc i dopytując Ciebie o każdy szczegół planu, ale nie mogłeś wytrzymać nawet jednej rozmowy bez bronienia siebie. Nazywasz mnie kłamcą, nie wierząc w swoją winę. Mówisz o przeprosinach, które za każdym razem zadeptałeś swoimi oskarżeniami. Czy Tobie też byłoby miło, gdybym przeprosiła Ciebie za swoje słowa, a potem znowu napluła Ci w pysk? Czy uważasz te przeprosiny za jakkolwiek ważne? Bo ja nie i nie zamierzam udawać, że mają one znaczenie kiedy tak prowadzisz rozmowę, w której jasno dałam Ci kontrolę nad tematami. Nie umiesz dostrzec swoich błędów, więc powtarzasz swoje słowa w kółko jak modlitwę, aż sam uwierzyłeś w swoją wersję wydarzeń. – Samica uniosła nieco wyżej łeb, ale jej głos wyrażał raczej zawód i zmęczenie, niż agresję. – Twoja skromność jest fałszywa. Nikt z naszego stada nie mógł się mierzyć z łowcami smoków, a Ty uparcie poniżasz własny czyn. Czy zatem nie zasługują na nagrodę Orkan, Kwieciste i Obietnica? Narażały swoje życie dla Ciebie, tak jak Ty naraziłeś je dla Vul, ale mimo to udajesz, że był to czyn nieistotny... W naszych oskarżeniach też chodziło o szacunek, którego nie masz wobec innych, głównie mnie... Chcę syna, która potrafi przyznać się do błędu i potrafi przyjąć do wiadomości swoje pomyłki, a następnie nad nimi pracuje. Powtarzasz ten sam schemat naszej rozmowy już...czwarty raz, jeśli mnie łapy nie mylą. Niczego się nie nauczyłeś i niczego w sobie nie zmieniłeś, bo musisz mi wykrzyczeć prosto w pysk, jak bardzo Ciebie skrzywdziłam, mimo że przez całą rozmowę starałam się z Tobą rozpracować Twój pomysł. Pomysł, który pozwoliłby Ci może wrócić do Ognia i znaleźć ponownie tam swój dom, szczególnie że kończy się czas mojego pokolenia. – Samica potrząsnęła łbem i ochłonęła na moment, a następnie spojrzała na niego chłodniej. – Jeśli uważasz, że nakrzyczenie na mnie jest dobrą zachętą do przyjęcia Ciebie z powrotem do stada, to jesteś w błędzie. Przemawia przez Ciebie egoistyczny strach, który, chociaż popchnął Cię ku rozmowie, to jednak Twoja pycha nie pozwala Ci zapanować nad własnymi nerwami, na tyle, aby dogadać warunki powrotu. W takim stanie Ogień Ciebie nie przyjmie i ja nie mam Ci nic więcej do powiedzenia dzisiaj. – Samica skończyła rozmowę i jak tylko wypowiedziała ostatnie słowa, to poderwała się do lotu i zniknęła za chmurami. Zaraz po wystartowaniu posłała mentalną wiadomość Morze i swojej lokalizacji, aby zaraz się spotkały.
Licznik słów: 565

* Teczka * Karta Osiągnięć * Rodzina *
Zorzeń Theme
Atuty
Pechowiec
Po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji
Parzystołuski
-1 ST do wiodącego atrybutu i Wytrzymałości w czasie parzystych miesięcy,
+1 ST do Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy
Zaklinacz
stałe -1 ST do rzutów na obronę magiczną
Wszechstronny