A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Zaraz za Arią do warsztatu przytuptał Axarus. Otóż łowca uświadomił sobie, że... STARZEJE SIĘ. No tak nie mogło być, że niby on? Przecież miał być wiecznie młody! Macki jednak straciły swą dawną śliskość i gibkość, a malutkie, złote kolce stały się troszeczkę wyblakłe. Trzeba było temu zaradzić, dlatego właśnie Mackonur postanowił stać się piękniejszy, za opłatą oczywiście. Niby liczy się piękno wewnętrzne, ale no miał już dziewięćdziesiąt księżyców na karku i żadnej smoczycy na to nie wyrwał! Czas położyć temu kres, czas stać się misterem Wolnych Stad. Axarus odłożył sobie sześć kamyczków, z którymi to wparował ostatecznie do warsztatu. Kogo tam ujrzał? Modraszkę, cóż za niespodzianka!
– Modraszko! Ty też przyszłaś do warsztatu odnowy biologicznej? No ja nie mogę! – Axarus tak przypatrzył się swej siostrze... nie no, Szyszka nie była siostrą Makonura. Może... szyszkonica? Tak, to było bardzo dobre słowo! Łowca przypatrywał się więc swojej szyszkonicy. Była jakby taka... bardzo niebieska niż wcześniej! Axarus więc wyłożył kamienie na stół, to nie była żadna ściema. Turkus, tygrysie oko, opal, agat i dwa onyksy, zostały ułożone przed kwarcem aparycji.
– Duszkowie? Ja chcę być piękny, ja chcę być znowu młody! Zrobicie coś ze mną, żebym nie był taki brzydki? Dużo zapłacę! – I potem czekał uśmiechając się, to było prawie jak wyleczenie z jakiegoś kalectwa wrodzonego. Szkoda, że nie słyszał wskazówek, które otrzymała Modraszka. Mrużenie ślepiami, poruszanie zadem? Dałoby się zrobić!
// turkus, tygrysie oko, opal, agat, 2x onyks za Aparycję II dla Axarusa
Licznik słów: 243
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|