A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 3| A: 1
U: W,B,Pł,Prs,Kż,O,MP,Śl: 1| L,Skr: 2| MA,MO: 3
Atuty: Pełny brzuch; Niestabilny; Samotny wojak; Utalentowany; Pojemne płuca
Wyraz pyska poprzedzający uśmiech, był wystarczającym sygnałem, że samca nie zadowoliło jej wyjaśnienie. Najwyraźniej, było to zrozumiałe jedynie dla niej lub zwyczajnie nie miało sensu i tylko ona widziała w tym jakikolwiek sens. Chyba, czas zacząć używać częściej pisklęcego imienia, co pozwoli uniknąć sytuacji, w której to rozmówca próbuje zrozumieć jej imię.
– Najwidoczniej źle dobrałam imię, czego i tak już nie cofnę. Jednak wole takie, które dla mnie coś tam oznacza, niż takie odnoszące się do wyglądu, czy wyssane z palca. Nawet jeśli nie jest zbyt ciekawę lub wręcz mi urąga. – dodała gdy kolorowy zaczął wpatrywać się w niebo. Co próbował tam wypatrzeć? Nie wnikała, nie powiodła również za nim wzrokiem, by sprawdzić czy rzeczywiście jest coś tam godnego uwagi. Definicja chaosu, jaką jej przedstawił była nawet interesująca. Jednak do czego zmierzał?
– Mi wystarczy chaos jaki pojawia się we łbie, między choćby najprostszymi decyzjami i nie uważam, tego za cechę młodości, a zwyczajną obawę przed podjęciem tej złej decyzji. Nie zawsze da się przewidzieć, która z możliwości, jest tą złą opcją i uchronić się przed jej wpływem na przyszłość. – na wzmiankę o łapie, zerknęła na chwile na wskazaną kończynę, po czym jej spojrzenie ponownie skierowało się na jego pysk.
– Jeśli w tej samej walce, co moja babka to znam tą historię. – za młodu ojciec zaprowadził ich na spotkanie z babcią, wtedy właśnie opowiedziała jak straciła swoją łapę. – Babkę, czyli Sztorm Stulecia – wyjaśniła szybko, aby było jasne o kim mowa.
Przy temacie Straźnika, cały w miarę pogodny wyraz pyska, zastąpiła chłodna, nic nie znacząca maska. Mimo to słuchała go uważnie, dostając w końcu odpowiedź na pytanie nurtujące ją od dawna. Nie odpowiedziała jednak nic na opinie, jaką wygłosił na temat proroka.
Licznik słów: 288
It’s misery within a past that I just can’t erase
It’s alright, cause I don’t give a damn
kalectwa
bezpłodność ; +2 ST do akcji fizycznych
samotny wojak
tabela ran woj/mag do walki, ale min. 6 sukcesów
w witalkę by zadać ranę krytyczną
pełny brzuch
-1/4 pożywienia do sytości ; leczony dostaje bonus już od min. ilości ziół
niestabilny
dodatkowa kość do testów na magię; niepowodzenie = rana ciężka