A: S: 1| W: 3| Z: 5| M: 1| P: 4| A: 3
U: W,B,Pł,L,Prs,O,MP,Śl: 1| Kż: 2| Skr,A: 3
Atuty: Ostry wzrok; Szczęściarz; Przyjaciel natury; Znawca terenów; Utalentowany;
Mułek kroczył wzdłuż szmaragdowego miejsca, z jakże ważnej dla niego rutyny, jaką było zbieranie bzu. Minęło naprawdę sporo czasu odkąd niegdyś powierzono mu to zadanie i aż niezrozumiałe było w tym wszystkim, że wciąż je wykonywał, ale taki już był. Zasady to zasady, a zdecydowanie przestrzeń zajmowała w nich jedno z najwyższych, jak nie najwyższe miejsce. Zwykły smoczy wojak nie zrozumiałby tego co nim kierowało... nic nie było wstanie pojąc co tliło się w sercu bagiennego łowcy, a odkryć to mogła jedynie śmierć oraz najwspanialsza przestrzeń....
Dzisiejszy dzień był jak każdy inny i nic nie zapowiadało, że mała wyprawa po świętą roślinę cokolwiek wzniesie, a jednak jak życie to pokazało niczego nie można być w życiu pewny. Głos który usłyszał Despotyczny był cholernie znajomy, a adepckie imię, którego od bardzo dawana nie słyszał, wzbudził u niego niezmierną ekscytacje i euforie, którą próbował ze wszystkich sił ukryć, aby nie hańbić nią przestrzeni. Momentalnie przystanął, a jego zmysły poczęły nasłuchiwać kolejnych znaków tego co przeczuwał... i toteż się też stało.
– Jeżeli mam tylko okazję, aby nauczyć innych twoich słusznych praw, to zabieram się do tego od razu. Wypełniam każdą wolę, którą mi powierzyłaś. Staram się ratować innych od ciemności, która zawładnęła ich umysłami. Nigdy nie podałem się plugawemu mrokowi, a twój ołtarz regularnie przyzdabiam gałązkami bzu wraz piszczelami obwiązanymi ścięgnami i to samo czynię w grotach innych. Tak jak mi nakazano. W porze ciepła używam bzu, a kiedy spadną pierwsze śniegi na ich miejsce przychodzą piszczele. Niestety, ale nie udało mi się jeszcze posadzić drzewa w miejscu zakopanych kamieni szlachetnych. Proszę cię o wybaczenie Przestrzenio, ale zamierzam zrobić to w najbardziej godnym dla ciebie miejscu, ale do tego potrzebuje jeszcze trochę czasu... możesz być jednak pewna, że to się stanie. Jeżeli jednak chodzi o moje imię, to nie zwę się już Bojkotującym kolcem. Moje obecne zwiastujące nową erę, ochrzczoną twoim imieniem, a brzmi ono. Despotyczny Ferwor. – W jego głosie czuć było pełne oddanie i wręcz wylewającą się z jego fascynację. Czekał księżycami na ten moment, a wreszcie znowu mógł współegzystować z jego bóstwem.
– Czy masz dla mnie nowe prawdy? Czy moje wysiłki są wystarczające, aby móc nosić miano twojego proroka? –
Licznik słów: 362
♣ Grupa I. Ostry Wzrok ♣
dodatkowa kość do testu Percepcji opartego na wzroku
♣ Grupa II. Szczęściarz ♣
sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie(31.03)
♣ Grupa III. przyjaciel natury ♣
drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze.
♣ grupa IV. znawca terenów ♣
znalezienie dodatkowej zdobyczy dającej 4/4 pożywienia/kamienia szlachetnego/dorodnego zioła raz na 3 tygodnie w polowaniu/wyprawie. (07.04) następne użycie. ♥ Bonus z loterii: ♥
-1 ST we Wtorki!
Despotyczna miłość łaknie aprobaty nawet od świata, który skazuje na zagładę.