A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 3| A: 1
U: W,B,Pł,Prs,Kż,O,MP,Śl: 1| L,Skr: 2| MA,MO: 3
Atuty: Pełny brzuch; Niestabilny; Samotny wojak; Utalentowany; Pojemne płuca
Sama łatka zdrajcy jaką do niego przypięto, mówiła jej, wręcz wrzeszczała gdzieś w podświadomości by uważać. Nie dała jednak po sobie tego poznać, ostatnimi czasy miała niejedną okazje by przetestować swoje zdolności ukrycia tego co myśli i czuje. Było to więc niczym kolejne ćwiczenie.
– Za samo odejście, raczej nie otrzymuje się statusu zdrajcy – opowiedziała spokojnie słuchając do końca co ma do powiedzenia. Co do opinii ojca na ten temat, nie miała nic do powiedzenia. Nie siedziała mu we łbie by wiedzieć co o tym myśli, poza tym, ostatnio rzadko rozmawiali.
Czy chciała, żeby odchodził nie wiedziała. Pierwszy raz widziała go na oczy i w sumie jak na razie niczym jej nie wadził.
– Nie mam wpływu na twoją sprawę, tak więc i tak nic byś nie osiągnął przez takie działania. Jak dla mnie możesz zostać, nie wadzisz mi – w końcu mógł być tu każdy, kto tylko zechciał.
Po dłuższym bezruchu w swojej kryjówce, wzmożona czujność samicy zmusiła go do wyjścia. Wbrew jej podejrzenia, nie widział jej. Ostrożnie podleciał w ich kierunku, przelatując między zaroślami tak by pozostać niezauważonym i zatrzymać się jakieś dwa ogony za nią w jednym z cieni. Jedyne co obcy mógł zauważyć, to dwa śnieżnobiałe ślepka wpatrujące się w niego.
Licznik słów: 206
It’s misery within a past that I just can’t erase
It’s alright, cause I don’t give a damn
kalectwa
bezpłodność ; +2 ST do akcji fizycznych
samotny wojak
tabela ran woj/mag do walki, ale min. 6 sukcesów
w witalkę by zadać ranę krytyczną
pełny brzuch
-1/4 pożywienia do sytości ; leczony dostaje bonus już od min. ilości ziół
niestabilny
dodatkowa kość do testów na magię; niepowodzenie = rana ciężka