A: S: 1| W: 1| Z: 2| I: 4| P: 2| A: 2
U: W: 1| B,S,L,P,A,O,M,MP,MA,MO,Skr,Śl,Kż: 3
Atuty: Inteligentny;
Adeptka miała wrażenie, że wojownik nagle gdzieś zniknął. Po pewnym czasie znowu widziała go obok siebie. Wyglądał w miarę jak poprzednio. Chociaż zdziwił ją fakt, iż tym razem porozumiewał się z nią telepatycznie. Co się mogło jemu stać? Stracił język, czy co? Zaraz, to mogło być całkiem prawdopodobne. Ale to było tylko podejrzenie, samica postanowiła nie zagłębiać się w ten dziwny temat.
~ Szkoda, że nie miałam z takimi jeszcze styczności ~ powiedziała cicho, wzdychając. Naturalnie były to prawdziwe, czyste słowa, nie wiadomość mentalna. Skoro Sumienny odpowiedział jej, to przecież musiał słyszeć.
~ Widzisz, czasem zastanawiam się nad sensem życia. Wiem, że wiele smoków ma takie same przemyślenia, ale u mnie te wybijają się ponad wszystkie. Niektórzy mają partnera, dzieci, mają po co dalej żyć. Mają przyjaciół, rodzinę. To wszystko składa się na sens egzystencji. Ja owego nie mam. Mam tylko matkę, którą widuję raz na kilka miesięcy. Więc co to za życie, skoro nie masz jego sensu? ~ powiedziała niby do siebie, a po części też do smoka.
Licznik słów: 169
Atuty
Zręczna
Jednorazowo +1 do Zręczności
Chytry Przeciwnik
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST
Przedmioty
Mięso: 0/4
Owoce: 0/4
Kamienie szlachetne: Szafir, onyks, 2x topaz, ametyst
PH: 0
Walki
Wygrane: 0
Przegrane: 0
So much fire that it burned my wings.
Her heat was amazing.
Now I'm dreaming of the simple things.
Old ways, erased.