A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
No nie tak! Nie tak to się robi! Czerwony Byczek może i chciał dobrze, ale zwierzęta się śledzi inaczej! Jeszze weźmie i zniszczy tropy! Takie duże cielsko, pewnie połowę przynajmniej już zadeptał! Axarus na szczęście był mistrzem niekonwencjonalnych metod tropienia zdobyczy! Trzeba zaznaczyć, że Mackonur bardzo lubił dzielić się swoją wiedzą! Wystarczy tylko chwilka i pan Bydlak będzie fachowcem w szukaniu poszlak! Te rymy! Axarus był w ogóle w szoku, że Jajko i Bydlak tak dobrze się dogadują! Zapowiada się piękna przyjaźń!
– Zostaw! Pac, pac! Bo zepsujesz! – Rzucił do Bydlaka i pacnął go delikatnie łapą, żeby się odsunął! Następnie (o ile Wojownik faktycznie to zrobił), Axarus zaczął przyglądać się śladom, a te przedstawiały przerażającą historię! Każdy trop był tak naprawdę... kawałkiem takiej historii! Tylko trzeba pozbierać wszystko do kupy i ją odtworzyć! Ale od czego był tutaj Mackonur? Właśnie od tego!
– Ja cię nauczę, jak się powinno szukać śladów! Zobaaaczysz! Patrz, patrz, patrz! Słuchaj! I w ogóle! Ty nie jesteś podobny do Oczka! Ona to taka bardziej... wywernowa jest! Nieważne! Ślady i tropy! Tylko to jest ważne! Wyobraź sobie... że nic oprócz tego na tym świecie nie ma! Tylko ty i tropy! I powietrze, bo musisz czymś oddychać! PAMIĘTAJ O ODDYCHANIU! Mojemu wujkowi się kiedyś zdarzyło zapomnieć o oddychaniu! I wiesz, co się stało? No umarł sobie normalne! A ja do niego; "WUUUJKU, NIE ODCHODŹ!", a on wtedy "ŁEŁEŁEŁE" i wrócił! Bo zaczął oddychać! Odżył sobie normalnie! Tak było, nie zmyślam! – Mackonur dzielił się swoimi fascynującymi historiami, a jednocześnie obchodził całe to miejsce z pyskiem przy ziemi, żeby śladów nie zgubić przypadkiem! Bo to najgorsze jest i w ogóle! Po co gubić trop, skoro można go nie gubić? To była jedna z tych mądrości życiowych, o których Axarus zawsze pamiętał!
– Musisz stać się JEDDNOŚCIĄ ze śladami! Ty i one, to jedno! O tak! Wtedy już nigdy nie będziesz mieć z tym problemów! No, a teraz się skup! SKUP SIĘ, POWIEDZIAŁEM! Oj przepraszam, poniosło mnie! Teraz sobie patrz na te tropy, które są tutaj! O tu właśnie! To są... JELENIE! Tak! Definitywnie! Skąd to wiem? A tak jakoś! Patrzysz sobie na taki odcisk kończyny i no, już wiesz, co to jest! To jest taki INSTYNKT! Gorzej jest pod wodą! Myślisz, że kałamarnice na przykład ślady zostawiają? Jakieś na pewno, ale ciężkooo jest je znaleźć! – Kontynuował, wskazując Bydlakowi kolejne to rzeczy! Najpierw był ten odcisk kopytka jelenia, potem jakieś patyki, połamane roślinki, wszystko dosłownie! Ale to dopiero początek! On tego Czerwonka nie puści do siebie, póki nie nauczy go porządnie tropić zwierzynę!
– Teraz zamknij oczy! JAJKO! Pilnuj tego pana, żeby nie patrzył! Patrz, przyjacielu! No... w sumie nie patrz, właśnie ci tego zakazałem! Takhara się gdzieś schowa, a ty ją znajdziesz! Tylko się zastosujesz do moich porad i w ogóle! Ale nie będzie tak łatwo! Aha! Zagłuszę ci ją, żebyś nie wiedział, w którą stronę uciekła! Nie ma tak łatwo! HAHAH! Takhara, ruszaj! SZURU, SZURU, SZURU, RURURUR, SZURU, MURU! SZUR, SZUR, SZUR! SZUR, RUR, RUR? SZUR, SZUR! – Wytłumaczył, a następnie zaczął się drzeć, ale to w celach edukacyjnych, wtedy można! Takhara w tym czasie zwinnie odskoczyła w krzaki na prawo od nich, zostawiła tam trochę swojego futra, a potem zrobiła taki dłuuuugi slalom! Raz w prawo, raz w lewo, potem jakoś do tyłu i do przodu i zygzakiem i na sto innych, różnych sposobów! Ostatecznie schowała się za drzewem, które było tak... jakoś kawałek na północ od pozycji Bydlaka i Axarusa. Ciężko będzie się połapać! Dlatego Bydlak musi... STAĆ SIĘ JEDNOŚCIĄ ZE ŚLADAMI! No bo inaczej je zgubi!
– Możesz otworzyć oczy! Spokooojnie, ja ci będę pomagał teraz! Tylko coś zjem! Ale mi w brzuchu burczy! Słyszysz to, jajko? W ogóle, Czerwonku! Jak się Jajko będzie wykluwało, to cię zaproszę do siebie! To trzeba świętować! Ale dobra! Możesz szukać! – Polecił swojemu uczniowi z przymusu, a potem sięgnął do swojej torby i wyciągnął z niej... kraby! No co innego mógłby wyciągnąć? No i jadł je sobie powoli, jeden krab za drugim! Duuużo ich było! , a Axarus lubił się nimi delektować! Szczypce były najlepsze, więc je zostawiał na koniec! No i o ile Bydlak zdecydował się szukać Takhary, to Mackonur rzucał mu podpowiedziami! Jak błądził, to Zielony wołał "ZIIIIMNO!", a jak było odwrotnie, to "CIEEEPLUUTKO!", taką sobie właśnie metodę wymyślił! No i cały czas te kraby jadł! W końcu zeżarł je wszystkie, a potem zaczął wspominać te piękne czasy, jeszcze kilka chwil temu, kiedy to jeszcze miał całą torbę krabów! A teraz już nie miał! Smutno mu się zrobiło!
Licznik słów: 755
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|