A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Skinąłem pomału łbem wysłuchawszy wypowiedzi Runy. Zignorowałem to niezbyt mądre pytanie, czy mówimy o walce fizycznej, czy magicznej, bo wydało mi się to oczywiste.
– Walka magiczna nie różni się dużo od fizycznej pod względem atakowanych miejsc. – stwierdziłem przyznając tym samym młodej rację. – Co do obrony magicznej....mamy kilka jej rodzajów. Możesz bronić się tarczą, zwykłą punktową, zazwyczaj kwadratową, bądź prostokątną. Osłania konkretne miejsce, możesz tworzyć coś w rodzaju osłonek przy ciele, ale tym zajmiemy się potem, możesz stosować kopuły, a więc coś na kształt połówki kuli, która ochrania cię z każdej strony, to jest idealny sposób obron jeśli jesteś atakowana z różnych stron. Możesz też stosować bańki, taka obrona z kolei przydaje się, kiedy przeciwnik manipuluje na przykład powietrzem wokół twojego pyska. Pamiętaj, że stosując bańkę wokół pyska, albo kopułę musisz zawsze dodać właściwości, które pozwolą ci na swobodną wymianę powietrze, inaczej sama siebie możesz skrzywdzić. Jeśli chodzi o budulec, stosujemy wszystko. W walce z Wojownikiem chyba jednak najczęściej używaną obroną jest taka z kamienia, bądź diamentu, bo są najtwardsze i bronią przed silnymi ciosami, czy ugryzieniami. Oczywiście doskonałe do obrony są żywioły antagonistyczne, tak jak wspomniałaś. Atakujesz mnie ogniem, ja bronię się wodą lub lodem. – zamilkłem na moment. Chyba to by było tyle jeśli chodzi o obronę. –Co do ataku. Wykorzystuj wszystko, praktycznie ogranicza cię jedynie twoja wyobraźnia. Pamiętaj jednak, że czasem lepszy jest prosty atak, niż bardzo skomplikowany. Musisz więc umieć sama stwierdzić co, w danym momencie będzie dla ciebie bardziej korzystne. Zarówno obrona jak i atak bazują na tym samym, co robiłaś przed chwilą, a więc skupienie i precyzja. Jeśli o czymś zapomnisz, maddara tego za ciebie nie doda, więc musisz wiedzieć co robisz. Posyłając na przeciwnika atak pamiętaj o sile z jaką go pchasz. Są tarcze i obrony składające się z kilku warstw, ale tym zajmiemy się potem. – kolejna krótka przerwa, aby Adeptka mogła przyswoić sobie informacje. Ja tymczasem przetrząsałem umysł w poszukiwaniu czegoś, czego jeszcze jej nie powiedziałem. Niczego takiego jednak nie znalazłem. No nic, jeśli coś sobie przypomnę, wtedy jeszcze jej to przekażę. – Jeśli masz jakieś pytania, to pytaj. – spojrzałem badawczo na Wojenną Łuskę. – A teraz....zrobimy sobie mały pojedynek. Zaatakuję cię. Spróbuj się obronić, po czym odwzoruj to, co zrobiłem i spróbuj mnie zaatakować. Jasne? – uśmiechnąłem się lekko do młodej. Skupiłem się na maddarze i posłałem w kierunku samicy zwyczajną kulę ognia. Ot, taka kula o średnicy trzech łusek, a więc niezbyt duża, oczywiście gorąca, czerwone i pomarańczowe płomienie skakały wesoło niszcząc idealny okrąg. Kula leciała w kierunku klatki piersiowej samicy. Przemieszczała się bardzo wolno tak, by Wojenna miała czas na stworzenie obrony.
Licznik słów: 437
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.