A: S: 2| W: 3| Z: 5| M: 1| P: 3| A: 2
U: B,L,W,Pł,M,A,O,Kż,MP,MA,MO: 1 | Śl,Skr: 2
Atuty: Zwinny, Chytry Przeciwnik, Poszukiwacz, Wybraniec bogów
Obojętność samicy trochę martwiła Zefira, który nie potrafił w żaden sposób przekazać oznak zainteresowania. Takie uczucia były mu kompletnie obce, nawet za młodu ich nie odczuwał. Więc teraz, gdy już jest dorosły i wydaje mu się, że coś zaiskrzyło, czy mógł mieć pewność, że to właśnie to uczucie? Nawet jeżeli, to czy tak powinna zachowywać się smoczyca, która jest w jakikolwiek sposób zainteresowana? Czy ona w ogóle widzi go w taki sposób, jako potencjalnego partnera, a nie tylko przyjaciela? Może wszystkie te pytania dostaną odpowiedz, jeżeli łowca się na to odważy.
– Zostawmy wymyślanie imienia na rano, kto wie, może trafi się coś dobrego we śnie. Poza tym, trzeba się nad tym porządnie zastanowić, tak ważnych decyzji nie podejmuje się w jedną noc.– Powiedział spokojnie, spoglądając na źrebaka, który przez całą drogę nie mógł się uspokoić. Potem spoważniał trochę bardziej i obrócił łeb w stronę adeptki. Położył się na posłaniu obok, przez chwilę znajdując słowa zanim ponownie się odezwał.
– Wybacz, że nie jestem tak samo energiczny i skłonny do gier jak kiedyś. Chyba po prostu zapomniałem się po tym jak zostałem zastępcą. Znaczy, dalej chętnie płatam figle, ale jakoś przy tobie…– Zaciął się, czy naprawdę ma zamiar to powiedzieć?
– Czuję się, jakbym musiał być najlepszą wersją siebie. Coś cały czas łaskota mnie w brzuchu, przy tobie jest… lepiej. Słuchaj, wiem że mnie nie widzisz w tym świetle i że pewnie robię z siebie idiotę, ale… nie mogę ukrywać mojego zainteresowania tobą. Mam nadzieję, że rozumiesz, chciałem ci to powiedzieć, to dla mnie ważne. Czy… podobała ci się nasza dzisiejsza randka? Zdobyłaś ładnego kucyka, to chyba całkiem niezły prezent.– Zefir zaśmiał się nerwowo, co chwile spoglądając w ziemię, jakby bał się reakcji wodnej. Potem spiął mięśnie, by spróbować przestać się trząść. Dobra, jeszcze nie uciekła, idzie ci dobrze.
– Ale tak na serio, to…c-co o mnie sądzisz. Znaczy… wiesz, borze czemu tak bardzo boje się tego powiedzieć.– Przyciszył swój głos, jakby nie chciał, żeby Fili tego nie usłyszała.
– Czy mnie lubiiiiiisz, tak bardziej?
Licznik słów: 335
"Sometimes it's best to stop and appreciate the little things."~James "Smoke" Porter»Chytry Przeciwnik W czasie pojedynku//raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie/misji
smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +2 do ST Następne użycie (20.05)»Poszukiwacz Raz na tydzień w polowaniu/misji smok ma 1 dodatkowy sukces do testów na Percepcję (niepołączonych z żadną umiejętnością). Następne użycie (21.10)
Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. »Wybraniec bogów Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek/dwa tygodnie polowania/misji/bitwy/dla uzdrowicieli raz na tydzień w dowolnie wybranym miejscu. Następne użycie (19.05)
Narracja #7a4c25 • Dialogi #609170 • Mentalna #ab2c44