A: S: 2| W: 3| Z: 4| M: 5| P: 3| A: 3
U: W,B,Pł,Prs,L,MA,MO,A,O,Kż,Śl: 1|Mp,Skr: 2 | Lecz: 3
Atuty: Ostry węch, Szczęściarz, Zielarz, Wybraniec Bogów, Opiekun
Coś w tym jest, to prawda. Może też dlatego mało smoków decyduje się na coś takiego, jako że wielu nie lubi takich gestów, albo szybko próbują zwęszyć spisek. Dlatego miłą odmianą była taka reakcja, przynajmniej w jej guście. Obydwie były zadowolone, na to wychodzi. To dobrze! Kiedy słuchała słów Mglistej, pokiwała głową, i wydała z siebie dość głośny kaszel, po czym przełknęła ślinę. Widać po jej minie, że mowa i przełykanie sprawiały jej trudności.
–Trochę głupio mówić... Ale...ale chyba musiałam coś złapać ostatnio. -podrapała się po swoim pysku nerwowo, prychając po raz kolejny. Albo to był też fakt, że Urzara leżała ostatnio dość długo na śniegu... Eh, niestety. Pogoda nie służy pustynnej.
–Heh, tak... Znaczy się, to drobny gest był. Podczas tego spotkania... na skałach pokoju właśnie, dał mi szalik, bo praktycznie zamarzałam– Wskazała palcem na to futerko okręcone wokół szyi. Będzie je nosić na pewno przez całą zimę –Szczerze mówiąc, może niby to nie wiele ale moim zdaniem miłe z jego strony. Nie musiał się fatygować, w końcu jestem obca, prawda? -A przynajmniej takie ma doświadczenie, że każde stado trzyma się swojej grupki i stara nie zwracać uwagi na innych. A tu proszę, zaskoczył ją też jak i Mglista swoimi podziękowaniami.
Tymczasem Jeleń zachęcony i zaintrygowany przez czarną mgłę, zaczął podskakiwać i truchtać po śniegu, próbując złapać, czymkolwiek ta istota była! Fakt, też nie zawsze się bawi z innymi zwierzętami. Ale może warto spróbować? Ostatnio ciągle przebywa w otoczeniu smoków... Fajnie było widzieć kogoś, nawet jeżeli nie miał pełni ukształtowanego ciała, to chociaż przypominał sylwetką jego. Gdyby mógł, to by podgryzł... W pewnym momencie, kiwnął głową, jakby próbował powiedzieć Czaromgle, żeby ruszyła za nim. Może pościgają się?
–Pierwszego dnia? Oooo. Mój pierwszy dzień na wyprawie nie był fascynujący. Próbowałam się nie zgubić w lesie. -zachichotała. Chociaż zaraz tego pożałowała, bo kaszel coraz bardziej wdawał się jej we znaki. -Ahhh, przeklęte choróbsko.
/Czarny kaszel!
Licznik słów: 314

「 Ostry Węch 」
Dodatkowa kość do testu Percepcji opartego na węchu
「 Szczęściarz 」
Odwrócenie porażki akcji na 1 sukces raz na walkę/polowanie,
raz na dwa tygodnie w wyprawie/misji/polowaniu łowcy/1 etapie leczenia.
「 Zielarz 」
+2 sztuki do zbieranych ziół.
「 Wybraniec Bogów 」
+1 sukces do akcji raz na walkę/polowanie/raz na tydzień
w leczeniu/raz na dwa tygodnie w polowaniu łowcy/misji
「 Opiekun 」
-2 ST dla kompana.
Bonus: -1st na wszystko w każdy wtorek, możliwość wyleczenia każdej rany
「 Ciapek 」
|S:1|W:1|Z:1|M:2|P:3|A:1|
|Skr,MO,MA,B: 1|

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━