A: S: 2| W: 3| Z: 5| M: 5| P: 3| A: 1
U: L,Pł,O,A,MO,Kż,Skr,Śl,Prs,MA: 1| B,W,MP: 2| Lcz: 3
Atuty: Pechowiec; Szczęściarz; Błyskotliwy, Wybraniec Bogów; Uzdolniony
Zamarzł? Woda parowała, był widać, iż jest ciepła. Stąd też przybycie samego smoka, który widział doskonale o tym, iż woda jest zwyczajnie ciepła. Niemniej wyjście z wody mogło okazać się problemem, ale tym będzie martwił się w chwili samego wyjścia. Na razie postanowił dać odpocząć mięśniom po wysiłku.
W końcu odezwała się i samica. Godny nie oceniał jej wypowiedzi, gdyż znał gorsze przypadłości, niż zwykłe jąkanie się.
–To dobre miejsce na odpoczynek. Tym bardziej jeśli siedzi się w wodzie. Ciepłej wodzie-Odparł z lekkim uśmiechem kładąc się na boku z cichym jęknięciem. Teraz z wody wystawała mu tylko długa szyja. Wyglądał jak potwór z głębin, który wyłonił się z jeziora, żeby porozmawiać z samiczką, która była nico młodsza od niego.
Samica nie znała tego miejsca i świadczyło to o czymś o czym po chwili zdał sobie sprawę.
Kolejny przybysz zza bariery, chociaż jeśli miałby czelność się wypowiedzieć to wolał takie samice, niż samców na terenach wolnych stad... Cóż poradzić jeśli powoli budziły się w nim żądze, których nie potrafił jeszcze do końca zrozumieć... Każdy ma swoje demony, prawda?
–A ja jestem Godny Uczynek. Możesz też mówić do mnie Godzien, jeśli tak wolisz.
Dodał z przyjemnym uśmiechem, który nie był tylko przyklejony do pyska jak to miało miejsce u większości smoków plagi. Hojny nie zamierzał ukrywać swoich uczuć przed istotami, które czyniły podobnie. Otwierał się na innych kiedy i inni to czynili. Poza tym nie zamierzał nawet oceniać młodej samicy pod względem jej jąkania się. Mułek był zdecydowanie gorszy z tym swoim dwujaźniowym mysleniem.
–Jestem stąd. Od wyklucia. Prędzej czy później jednak sprawdzę co takiego kryje się za terenami mojego stada.
Licznik słów: 269
Pechowiec : Po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji
Szczesciarz : 1 sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie. Ostatnie użycie możliwe po: 11.09
Blyskotliwy : -1 ST przy etapie magicznym leczenia ran
Wybraniec bogów : Raz tydzień w leczeniu + 1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST. Następne użycie możliwe po: 29.09
ZŁY(KK)
A: S: 1| W: 2| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
U: B,O,A,Skr: 1
Fullbody||Głos Smoka || Theme ||