A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Dla Axarusa było to dziwne doświadczenie! Prawdziwe święto emocji, które zmieniały się co chwilę. Najpierw było mu bardzo smutno. Prawie się popłakał i uciekł z płaczem, gdy Oczko na niego tak agresywnie krzyknęła! Prawie jej uwierzył! Aaale przypomniał sobie, że z Oczka, to prawie taka zabawowa osoba, jak on sam! Pewnie udawała wkurzoną i niedostępną! Podobno tak jest z samicami, kiedy im się samiec podoba! Chcą udawać, że nie są zainteresowane, by ich wybranek serca bardziej się starał! No i tak w ogóle – samicy nie można tak po prostu mieć! Ją trzeba ZDOBYĆ. Tylko jak zdobyć Oczko? I czy Axarus nie powinien zostać przy przyjaźni? Może to on powinien ją odrzucić? Nie ważne! Smutek przeszedł, pojawiła się radość!
– Ty, plagowata wywerno! Jesteś urocza! – Odpowiedział do Oczka, próbując nieco ją przedrzeźniać, by było romantyczniej. Całą wiedzę na temat podrywu samic, czerpał od swojej matki – Graghess! Ona to się na rzeczy znała! I jak Tatę poderwała! Bo to podobno ona jego, a nie on ją. Nie ważne znów – SKUPIENIE. Axarus podszedł nieco do tej drugiej samicy, która niestety nie była w jego typie – Spuścizny Krwi.
– Ale kogo zabić? Mogę ci pomóc? Ja to z chęcią się pozbędę wrogów Oczka! Zrobimy tylko hooop i pziuu – i wszyscy są trup... a... że ja mam być zabity, aaa, to ciężka sprawa trochę! Śmierć na mnie czeka, ale jeszcze nie teraz! Wysłałem do niej ostatnio wiadomość, ale jej nie było! ŚMIERĆ, ODPOWIEDZ MI, krzyknąłem! A ona nic... olała mnie! – Ta śmierć, to miała tupet! No znów nie ważne! Wrócił do swojego Oczka, by dalej spróbować porobić z nią jakieś fajne rzeczy. Ostatnio bawili się tak fajnie nad wodospadem, co się jej teraz stało? Może... stała się SMOCZYCĄ, a już nie... smoczką?
– Mam coś dla ciebie! Przeszukałem głębiny, by znaleźć to piękne coś! To na dowód naszej przyjaźni! – I wręczył jej śliskiego i wilgotnego glona, o pięknym, zielonym kolorze, którego wyciągnął z torby. Ahh, jak romantycznie! Na końcu wodorosto-glonu, znajdowało się trochę czerwonawych liści, przez co wyglądało to trochę jak kwiatek.
– Ja wiem, że ty oczekujesz ode mnie więcej, Oczko, ale zostańmy przyjaciółmi – niech ten kwiat ci przypomina o naszej wyjątkowej przyjaźni! On jest taki, wiesz... od serca! Mogę z wami iść? Znaczy z Oczko tylko! Będziemy się tak wiesz... ubezpieczać wzajemnie! DYNAMICZNY DUET, który nie ma sobie równych! Aaa, tak w ogóle! Wiedziałyście, że jak się zbiera wodorosty w odpowiednim miejscu, to one potem wyrosną jeeeeszcze większe? Taka tam ciekawostka! Albo rozgwiazdy – każde jej ramię ma swój umysł i mogą oddzielnie chodzić! Zabioooorę was kiedyś w podróż po głębinach! – Tak to czasami bywa, od przyjaźni, po romanse, potem znowu przyjaźnie, a na końcu fascynujące historie o morskich glonach, stworzeniach i roślinach. Ale to dobry temat! Taki... TEMAT RZEKA. Płynie i płynie i ciągnie się i ciągnie się, mogliby tu o tym w Świątyni rozmawiać caaały dzień!
Licznik słów: 485
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|