OSTATNI POST Z POPRZEDNIEJ STRONY:
Morowa Zaraza – Już wspomniana córka Równin, uzdrowicielka Ognia. Spoczywaj ze swoją rodziną.Pióro Krwi – Córka Morowej Zarazy, najwaleczniejsza z Wojowników, ogarnięta Żądzą Krwi odnalazła spokój w domu swoich przodków. Niech Gwiazdy ją prowadzą.
Valeria – Córka Popiołu Przeszłości i Pióra Krwi. Silna, dzielna córka.
Powściągliwa Łuska, Obsydianowa Łuska – Kochane córki Pióra Krwi i Popiołu Przeszłości, wychowanki Milknącego Szeptu, pełne energii i sił, pognane żarem emocji w stronę Równin.
Enigma Horyzontu – Córka Pióra Krwi – waleczna do końca. Otulająca swoje dzieci wśród Gwiazd.
Antracytowy Kolec – Obyś odnalazł swą siostrę.
Wirtuoz Szeptów – Kocham cię, tato, wychowanku Haanuk. Żaden smok nie zmarł z głodu podczas twej służby.
Blizny Wiatru – Syn Wieczornej Aury i Wiruoza Szeptów. Ogień jego duszy chronił Stado aż po ostatni żar.
Tembr Ognia – Mój Synu. Synu Milknącego Szeptu i Szlachetnego Nurtu. Twoja decyzja dała Ogniu twoje życie.
Fauna – Córka Tembru Ognia i Dotyku Cienia, płomień w mrozie serca matki.
Aro – Wychowanek Wirtuoza Szeptów. Sto księżycy później wciąż mam prezent, który od ciebie otrzymałam. Oby otaczały cię dobre zapachy i barwy.
Burzowy Kolec – Syn Szlachetnego Nurtu i Milknącego Szeptu, narodzony zimą, zmarł poznawszy zapach przebiśniegów.
Ostatnie Ogniwo – Brat Wieczornej Aury, syn Zmierzchu Gwiazd i Piórka Nadziei. Zdrajca Ziemi lub Bohater Ognia. Tylko jeden smok zna prawdę. Dla mnie był wspaniałym wujem.
Sen Wadery – Duchowa Siostra Milknącego Szeptu, bohaterka Ognia, zażegnała wojnę wraz z Ostatnim Ogniwem. Jej życie pełne było bólu, który znosiła, dopóki nie zmożył ją Sen.
Żar Zmierzchu – Już wspomnianyś, lecz Legendarny przez wyrywanie martwych z łap bogów śmierci.
Gryzący Kolec – Syn Żaru Zmierzchu. Najcieplejszy brat, coraz częściej nieobecny, aż ku wyprawie do Gwiazd.
Mitzkievitch – Przybyłeś na chwilę. Pochwyciłeś wiele serc. I odszedłeś bezpowrotnie, zostawiwszy zapach we wspomnieniach wielu smoków.
Bursztynowa Łuska – Oby inne Gwiazdy nie przesłoniły ci widoku na twe dziecię.
Brzytwoskrzydły – Myliła się ta, która wątpiła w twoją lojalność. Niech twoja krew kwitnie.
Opiekunka Snów – Niech pisklęta i wiedza towarzyszą ci i wśród Gwiazd
Oprawca Gwiazd – Po przeżyciu niezliczonych zim, pełnił obowiązki daleko po tym, jak powinien był nadejść jego "koniec"
Rodzinny Kolec – Jego barwy wskazywały właściwe miejsca zebrań odkąd pojawił się, aż po jego zniknięcie.
Kalaitowy Kolec, Profetyczny Kolec – Mieli zaledwie porę, by poznać świat. Wrócą z Gwiazd, by poznać miast cierni również piękno.
Brutalna Łuska – Wciąż słyszę twój ironiczny głos w mojej głowie. Silny i motywujący. Niech otacza cię spokój.
Demoniczna Łuska – Przybyłaś i odeszłaś. Został tu jednak twój ślad.
Szczyt Potęgi – Wielki wojownik Ognia, niech twoja gwiazda świeci jasno.
Zmyślna Inspiracja – Córka Maestrii Kreacji, Przybyła z Ziemi, stała się Czarodziejem, poświęciwszy światu ledwie porę.
Zjadacz Ciał – Wędrowcze, niech Gwiazdy mają cię w swojej opiece, a upływ krwi nigdy nie zmroczył już twego umysłu.
Duch Lamparta – Niech uczta w krainie wielkich łowów trwa dla ciebie wiecznie.