A: S: 1| W: 2| Z: 4| I: 2| P: 1| A: 1
U: W,Śl: 1| S,MP,MA,MO,Pł,L,Skr,Kż: 2| O,A,B: 3
Atuty: Zwinny; Chytry przeciwnik; Czempion; Poświęcenie
– Ooh, szkoda... – Powiedział lekko przygaszony nie słysząc żadnej wskazówki dotyczącej poszukiwanych smoków, tracąc przy tym również i swój blask, stając się na chwilę bardziej przezroczystym. Wzleciał w górę, na wysokość głów smoków bez używania skrzydeł i nabrał ponownie kolorów, spoglądając na nie z góry.
– Kim jestem? Jestem Oczywistooki, były wojownik Życia... to znaczy Ziemi. Miło mi was poznać, mam nadzieję, że was nie przestraszyłem! Hehe. – Zaśmiał się radośnie, w przeciwieństwie do gasnącego uśmiechu jednego ze słuchaczy. – No właśnie... powinniśmy być razem, ale od bardzo, bardzo dawna nie mogłem znaleźć żadnej duszy ani nikogo z mojej rodziny, ani mojej ukochanej smoczycy... No cóż, myślałem, że skoro nadarzyła się okazja chwilowego powrotu na te tereny, to wydawało mi się oczywiste, że któraś z dusz powinna też tutaj się znaleźć. – przeleciał nad nimi, lewitując w powietrzu brzuchem do góry i cały czas patrząc się raz na jednego, raz na drugiego śmiertelnika.
– Trudno, będę szukać dalej... Hmm, wiecie co? Skoro już was tu spotkałem, to może moglibyśmy się zabawić? Znam taką jedną bardzo fajną grę, nazywa się Zagadka albo Psikus! Zasady są proste, wy wybieracie, czy chcecie usłyszeć zagadkę, za której odgadnięcie będę mógł wam coś podarować, a jeśli tak, to mówicie czy powinna być trudna czy łatwa. W przeciwnym wypadku... możecie się tylko domyśleć tego, co się może zdarzyć, hehe. Ach, i jeszcze jedna zasada. Po usłyszeniu zasad nie możecie się wycofać z zabawy! To jak? Co wybieracie? Każdy z was może dokonać inny wybór, zastanówcie się dobrze! – Buzujący nader pozytywną energią duch zleciał ponownie na ziemię, tym razem za plecami dwójki, jeśli nie odwróciliby się w trakcie jego lotu nad nimi i czekał z szerokim uśmiechem na odpowiedź.
Licznik słów: 284
Rysunek wykonała http://harrietmilaus.deviantart.com/
PH: 1
Życie było fajne...