A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Zgodziła się! Ale jak to? Tego autentycznie nie przewidział. Nikt się nie zgadzał na to! Nigdy zatem nie zaszedł tak daleko w swoich planach i nie wiedział, co zrobić dalej. Ale spokojna głowa! Coś się wymyśli. Mahvran mogła zobaczyć, jak Axarus przez chwilę się nie ruszał. Chyba się zawiesił od tego wszystkiego! Był jak szynszyla goniąca za świstakiem! Szynszyla nie wiedziałaby, co zrobić, gdy już go złapie. To nie był najlepszy przykład, jak się lepiej zastanowić. Dlaczego te zwierzęta miałyby się gonić?! To SZALONE.
– Dobra! To... musisz się położyć i zasnąć! Ale NIE RUSZAJ SIĘ.... póki co. Ja się wszystkim zajmę, moje ty kochane Oczko! – Zerwał się jak... DZIKI DZIK i wybiegł w stronę rzeki, znajdującej się obok wodospadu. Prawię się przy tym wywalił, ale ostatecznie dotarł na miejsce. Zaczął wyrywać trawę, najlepiej taką bardziej wysuszoną i chwytał ją w łapy, wsadzał do pyska, czasami nawet za macki. Musiał zmieścić, jak najwięcej, póki Mahvran się nie rozmyśli i nie ucieknie.
Już po chwili wrócił z pierwszą dostawą, całą zawartość ułożył na ziemi, obok Oczka. I wtedy właśnie uświadomił sobie, że trzymanie w pysku trawy nie było dobrym pomysłem. Miał ją na języku! Zaczął spluwać na bok i wydawać dziwne dźwięki. W całym pysku miał jakiś dziwny posmak i chyba połknął trochę ziemi.
– Dam Ci radę na życie, Oczko. NIE JEDZ suchej trawy. Smakuje, jak KU.PA. NIE, wcale nie jadłem odchodów! To kłamstwa i pomówienia! Po prostu ma podobny smak, co tamto zapach. O i najważniejsze, gdybyś się już jakimś cudem zdecydowała na suchą trawę, to najpierw ją oczyść z ziemi! Chyba trochę mi do gardła wleciało. Mówię Ci Oczko, OKROPNOŚĆ. Patrz na mój język! – I wysunął swój jęzor, pokazując, że faktycznie na nim jest jeszcze trochę trawy i ziemi. Chociaż pewnie i tak uwierzyłaby na słowo.
Szybko po zwierzeniu się z tych traumatycznych wydarzeń, wrócił po więcej trawy i opłukał pysk w rzece. Zrobił jeszcze kilka takich kursów do momentu, aż zerwał wystarczającą ilość trawy. Ktoś pewnie pomyślałby sobie "to pewnie na ogień do rytuału". NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Axarus zaczął układać legowisko dla oczka! Ptaki miały takie i chyba było im tam wygodnie. Poza tym lepiej chyba będzie się leżeć na tym, niż na zimnej skale! Zielonołuski dbał o Oczko. Musi w końcu zasnąć!
Po chwili można było z dumą patrzeć na jego dzieło, które zbudował WŁASNYMI ŁAPAMI. Wyglądało oczywiście jak gigantyczne, ładnie ułożone gniazdo dla ptaków. Powinno wystarczyć!
– Połóż się tutaj, Oczko! Zrobiłem Ci ładne leże, żebyś miała wygodnie! Teraz tylko musisz zasnąć. WIEM, to może być trudne. Szum wodospadu i w ogóle! To nie szkodzi, mam pewien PLAN. Wiesz, bo ogólnie część mojej rodziny tak jakby... chodzi na dwóch łapach! Podobno jakiś mój krewny się z taką zadawał. Nie ważne! Chodzi o to, że te dwułapy miały takie magiczne pieśni, którymi usypiały innych! GENIALNE. Wyobraź sobie Oczko, że nie potrafisz zasnąć... w sumie to już pewnie tak masz. No więc, jedna taka pieśń i GHAGH, śpisz! – Niezależnie od tego, czy Mahvram położyła się na legowisku, ten zaczął przygotowywać się do śpiewania. Musiał pomyśleć nad słowami chociażby! Muszą mieć jakiś sens, bo inaczej nie zadziała. Najwyżej będzie improwizował!
– AGHAAAARRGH! – Wydał z siebie odgłos, który przypominał rytuał godowy kałamarnic. A jak taki brzmiał? NIE MIAŁ POJĘCIA. O to chodziło! Ale na pewno musiał być to dziwny odgłos, który słychać było na drugim końcu terenów wspólnych.
– Wybacz, Oczko! Musiałem przygotować gardło! Mogę zaczynać! – I teraz przyszedł czas na najgorsze. Nawet jeśli Mahvran nie chciała zasnąć, to chyba była do tego zmuszona. Inaczej Axarus nie przestanie skrzeczeć.
– Zaśniiij juuż, moja ty małaaa... gałko oczna! Zmruż powieeeeki, bo wtedy zaaśniesz na wieeeeki! Zacząć musisz spaaać, bo już spocząć czaas. Rozłóż się swobodniee, będzie ci wygodniee! Do snów wkroczyć trzebaa, bo jest taka potrzeeba. Oczko moje kochaaane, przeze mnie dziś wybraaane. Pokaz musi się udaać, trud musiałem sobie zadaaać. Sny cudowne będziesz miaała, bo melodia ma zabrzmiałaa. Cisza juuuż nastałaa, tyś z niej skorzystałaa. Daleeej nie wiem, mdleeej mi już zatem. Uderzyyyć w potylicę cię nie chcę, wkurzyyyć by cię to musiaało. Zaśniiij więc, dotkniij traawy. Sny czekaaają, więc się nie poniewierają! Oczko moooje, jest nas tu tylko dwoooje. Koniec pieśni się zbliżaaa, nawet mnie to nie poniżaa, tylko do snu twego przybliżaaa! – I skończył swoje przedstawienie. Miał nadzieję, że zadziała! Początkowo się trochę stresował, ale potem szło już łatwo. Sam prawie zasnął! Oczy mu się już zamykały, ale musiał czuwać! Mahvran zaśnie lada chwila i będzie mógł zaczynać przekazywać jej obrazy.
Wypatrywał momentu, w którym smoczyca wejdzie w głęboki sen, albo przywali mu w pysk. Jedno z dwóch! No, ale dlaczego miałoby się nie udać? Zgodziła się, zrobił jej legowisko i nawet zaśpiewał MAGICZNĄ PIEŚN. Pieśń, która posiadała moc SNU. Najsilniejsza moc, jaka kiedykolwiek istniała!
Licznik słów: 794
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|