A: S: 1| W: 1| Z: 5| I: 2| P: 2| A: 1
U: L,P,S,W,MP,MA,MO,M: 1| B,O: 2| Skr,Śl,Kż: 3| A: 4
Atuty: Ostre zmysły – węch; Pamięć przodka; Lekkostopy; Wybraniec Bogow
Słysząc powitanie młody smok skinął jeszcze raz i ośmielił się podejść odrobinę bliżej. choć podczas licznych sytuacji gdy widział Aterala jego strach, powodowany niewiedzą, zanikł, to jednak cząstka jego pozostała. Ta cząstka brała się ze świadomości jaką potęgą mogą się pochwalić bogowie
-Ateralu, przybyłem do Ciebie, gdyż nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na pytania -zaczął mówić Antrasmer, przedstawiając cel swojej wizyty- Modląc się w świątyni zauważyłem że bogowie, a raczej boginie, bo do nich się zazwyczaj zwracam, nie odpowiadają... słownie. Raczej czynią znaki że wysłuchały modłów, a ty jesteś tu na naszym świecie i można z tobą porozmawiać. Ale do rzeczy: zwykłem żyć jako istota nocna. Latam, żyję i trenuję w nocy, choć ze względów na tryb życia innych często muszę poświęcać im czas za dnia. Często obserwuję nocne niebo uznając je za największy majstersztyk jaki można obserwować jako śmiertelna istota. Ale mimo że obserwuję to nie rozumiem na co patrzę. Czym są gwiazdy? Czym jest świat na którym żyję? Bo patrząc się na nocne niebo i czując nieskończony ogrom tej przestrzeni mam poczucie że nasz świat jest niezwykle mały i nieistotny...
Atramentowy nieco się rozgadał, jednak gdy tylko pomyślał o swojej największej pasji czasem tracił chwilowo głowę i kontakt z rzeczywistością
Licznik słów: 202
Jam jest Antrasmer Nieuchwytny!
Posiadane:
– 4/4 mięsa
– Rubin, diament
złoty żeton
Atuty:
~Ostre zmysły – węch
Wszystkie testy percepcji na polowaniu oparte na danym zmyśle (węch/wzrok/słuch) mają dodatkową kość.
~Pamięć przodka
Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -1 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi.
~ Lekkostopy
Smok ma -1 do ST przy testach na podkradanie się do zwierzyny łownej
~ Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie
Drzewo genealogiczne założycieli Cienia
Ant by Szydzia