A: S: 2| W: 2| Z: 2| M: 1| P: 2| A: 1
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Śl,M: 1| O: 2| A: 3
Atuty: Wytrwały; Szczęściarz; Czempion; Wybraniec Bogów;
Czyli teraz mogłaby dostać wiadomość, że jest potrzebna i musi przybiec? A gdyby spała to by ją obudzili! Bezsensu w takim razie skoro nie wiesz kiedy, a przychodzą do ciebie. Powinno być jakieś uprzedzenie, żeby się przygotować. Ci uzdrowiciele to jednak ciężka pracę mają.
Wszyscy teraz dostawali rangę, a ja nadal byłem adeptem. W sumie nie narzekałem miałem dużo czasu wolnego. Pewnie jako taki już pełnej rangi będę miał więcej obowiązków czy coś. Chociaż w sumie teraz też są na przykład patrole, które muszę któregoś dnia wykonać.
Zauważyłem, że Melodia była zamyślona. Potrzebowała kompana, ciekawe jak to wszystko działało, żeby go zdobyć.
– Wiesz już jakiego kompana chcesz? Mi by w sumie też się przydał. Na polowaniach to dodaktowa para oczu do wyszukiwania kamieni szlachetnych – jak mi przejdzie już ból od kalectwa do końca to wyruszę od razu na polowanie szukać kamieni szlachetnych. Potrzebuję ich bardzo dużo.
– Jakbym był kiedyś ranny przyszła byś mnie wyleczyć? – zapytałem uśmiechając się. Skierowałem na nią swój wzrok. Wiedziałem chyba jaka będzie odpowiedź. Tak samo jak wiedziałem, że mnie lubi, ale się do tego nie przyzna. Czasami zachowywała się jak taki pisklak, który mógłby wrzeszczeć tak długo, aż ktoś przyzna mu rację. Dobra koniec myślenia, bo zaraz się kapnie, że coś myślę o niej albo nie wiem sam.
– Ja nie prowokuję, zaczepiam innych, ale nie wyzywam kogoś bez powodu. Nie wiem czemu myślisz, że jestem zaczepny i złośliwy przecież jestem cichy i spokojny tak jak i grzeczny – powiedziałem uśmiechając się, zaraz pewnie wybuchł bym ze śmiechu, ale potem powiedziała o gorącej ceremonii. – A co się działo?
Licznik słów: 267
~ Szczęściarz ~
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces. Do użycia w pojedynczej akcji raz na dwa tygodnie w polowaniu/misji/jednym z etapów leczenia lub raz na pojedynek.
~ Czempion ~
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
~ Wybraniec Bogów ~
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
Fabularne: Naszyjnik z rogową łuską Przeklętej
Mechaniczne: Kryształ Nieśmiertelnego
Głos Grzmota