A: S: 1| W: 3| Z: 5| M: 2| P: 4| A: 1
U: B,L,Pł,O,MP,MA,MO,W, Kż,M: 1| Śl,A: 2| Skr: 3
Atuty: Boski Ulubieniec, Szczęściarz, Tropiciel, Wybraniec Bogów, Poświęcenie
Bał już się trochę, że przesadził z tym ćwiczeniem i maluchy się połamią. Ale na szczęście nic sobie nie zrobiły, a samo pikowanie wyszło dosyć, było to trudne zadanie więc i przymykał trochę oko na niektóre błędy. No ważne, że nic im nie jest prawda? Skoro udało im się wykonać prawidłowe pikowanie, to już raczej nic więcej ich nie nauczy. I tak umieli dosyć sporo, zapewne więcej niż gdyby uczył ich ktoś inny.
– No, nic wam nie jest, więc pikowanie się wam udało! Myślę, że na tym skończymy naukę, nauczyliście się już wszystkiego co ważne, teraz możecie już sobie latać ile chcecie! – Powiedział po czym zaśmiał się.
Jednak jego uśmiech momentalnie zniknął z pyska, w której Selje zapytała o spotkanie z Opoką. Od razu posmutniał, łeb zniżył ku dołowi. Nie wiedział za bardzo co ma im powiedzieć, no bo nie może im powiedzieć wszystkich szczegółów, są na to trochę za młodzi. Milczał tak przez chwilę zastanawiając się, wyraźnie było widać, że jest naprawdę zasmucony. Po chwili jednak zdecydował się odpowiedzieć na pytanie.
– Niedawno straciłem kogoś bliskiego... w miejscu w którym to wszystko się stało spotkałem kogoś z waszego stada, wtedy myślałem że to on był za to odpowiedzialny, chociaż nadal nie jestem pewien do końca. Podszedłem do niego i chciałem żeby mi powiedział co się wydarzyło, ale on wpadł w jakiś dziwny szał i rzucił się na mnie... Na wszelki wypadek wysłałem wiadomość mentalną do bardzo zaufanej mi osoby. Potem zjawiła się smoczyca z waszego stada, chyba.... Figlarna? Potem z kolei przybyły dwie osoby z mojego stada, a potem na końcu zjawiła się Opoka. Nie wiem skąd, może Figlarna wysłała do niej wiadomość? No i jakoś wspólnie uspokoiliśmy tego smoka i wybudził się z szału. Potem sobie wszystko wyjaśniliśmy i doszliśmy do porozumienia... Dlatego właśnie nazwałem to "dziwną okolicznością". – Wytłumaczył niepewnym głosem. Nie chciał za bardzo o tym mówić, no ale skoro mali już pytali, to stwierdził że tak jednak będzie lepiej. Przypominając sobie to całe zdarzenie jeszcze bardziej posmutniał, ale jakoś przywykł już do takiego stanu.
// Raport Lot I i II
Licznik słów: 347
~ Boski Ulubieniec ~Spotkanie duszka raz na polowanie/raz na 2 tygodnie, owocujące o połowę większą nagrodą niż jest to dopuszczalne w przypadku "czegoś niespodziewanego". ~ Szczęściarz ~W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces. Do użycia w pojedynczej akcji raz na dwa tygodnie w polowaniu/misji/jednym z etapów leczenia lub raz na pojedynek. ~ Tropiciel ~Raz na tydzień w polowaniu/misji smok ma 1 dodatkowy sukces do śledzenia. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. ~ Wybraniec Bogów ~Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie).~ Poświęcenie ~Raz na atak smok może dodać jeden sukces kosztem rany lekkiej. Musi jednak określić użycie atutu przed atakiem.