A: S: 1| W: 2| Z: 2| I: 3| P: 2| A: 1
U: M,W,A,O,L,Pł,S,Skr,B,Śl,MP,MO: 1| MA: 2|
Atuty: Szczęściarz, Chytry Przciwnik
– Niestety nie, Zaranna. Zapowiada się, że moja nauka będzie trwała naprawdę długo– powiedziała, ale nie można było wyczuć w jej wypowiedzi smutku. Może sprawdzanie jej cierpliwości było częścią szkolenia? Nie wykluczała żadnej możliwości.– A czy ty już zaczęłaś się uczyć? Pewnie tak, bo wybrane przez ciebie imię świadczy o sporej ambicji– mrugnęła do Ziemistej.
Świetlista spojrzała na białego króliczka z podziwem, którego niestety nie była w stanie ukryć.
– Ech, to jesteś cały ty, badylu. Gdy tylko Figlarna pokaże mi, jak używać maddary, wyczaruję równie białego wilka, który zje ciebie razem z twoim króliczkiem na śniadanie– odgryzła się, trochę na żarty, a trochę, by rozładować trochę rozczarowanie, które właśnie poczuła.
On już potrafi używać maddary, a ja? Jedyne świadectwo mojego kontaktu z magią to kwiat, który otrzymałam w świątyni. Może rzeczywiście się nie nadaję?– potrząsnęła dyskretnie łbem, żeby uwolnić się od czarnych myśli. Skąd jej brat mógł wiedzieć, że nie nadaje się do tkania maddary? Ona sama tego nie wiedziała.
Pierwszy komentarz brata zniosła, prawie nic nie okazując. Drugiego już nie była w stanie.
– Taaak? A kto pchał się na samą górę?– zmrużyła oczy.– A twoja pomoc nie zdała się na nic. Gdyby nie mama, Tarram zacisnąłby wtedy na nas swoje szpony– zawarczała, co było dla niej sporym zaskoczeniem.
Licznik słów: 211
~Stars are never sleeping~
Dead ones and the living
Stars are out tonight
~Szczęściarz~ w przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces.
~Chytry przeciwnik~ potrafisz na swoją korzyść obrócić ruch twojego przeciwnika podczas walki, w ten sposób zdobywając nad nim nieznaczną przewagę.