A: S: 2| W: 2| Z: 2| M: 1| P: 2| A: 1
U: B,L,Pł,W,MO,MA,MP,Kż,Skr,Śl,M: 1| O: 2| A: 3
Atuty: Wytrwały; Szczęściarz; Czempion; Wybraniec Bogów;
Obserwowałem ją jak przyjmuje pozycje, wyglądała trochę jak przestraszony kot. Prawie wszystko było dobrze łeb i szyja poniżej tułowia, ogon uniesiony i nogi rozstawione, ale zapomniała o kilku rzeczach. Kiedy spojrzała na mnie pokiwałem przecząco głową.
– Źle – powiedziałem i pokazałem pozycję jeszcze raz. Ugiąłem i rozstawiłem łapy, ogon lekko uniesiony, a głowa obniżona. Na koniec przyłożyłem skrzydła do grzbietu i w takiej pozycji zostałem.
– Zrobiłaś dobrze rozstawiając łapy, łeb niżej, a ogonek wyżej, ale zapomniałaś o skrzydłach i o ugięciu łap. Jeśli ugniesz łapy i będziesz miała dobrą pozycję to wtedy wyprostuj je wszystkie energicznym szybkim ruchem i polecisz do góry, w powietrzu utrzymuj równowagę ogonem, a przy lądowaniu ugnij łapy – to co powiedziałem chyba było zbyt skomplikowane dla młodej, ale częściowo zrozumie, dla pewności pokazałem jak to ma wyglądać. Wyprostowałem szybko wszystkie łapy i kiedy dotknąłem nimi ziemi ugiąłem je, żeby zamortyzować upadek. Teraz kiwnąłem głową, że może już zacząć i obserwowałem uważnie co robi.
Licznik słów: 160
~ Szczęściarz ~
W przypadku akcji rozsądzonej niepowodzeniem (lub akcji utrudnionej) Atut daje automatyczny 1 sukces. Do użycia w pojedynczej akcji raz na dwa tygodnie w polowaniu/misji/jednym z etapów leczenia lub raz na pojedynek.
~ Czempion ~
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
~ Wybraniec Bogów ~
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie.
Fabularne: Naszyjnik z rogową łuską Przeklętej
Mechaniczne: Kryształ Nieśmiertelnego
Głos Grzmota