A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Patrzyłem jak pysk przyjaciela posępnieje. Mogłem jednak nie poruszać bardziej tego tematu. Niepotrzebnie przysparzam u tylko dodatkowego bólu. A sam wiem jak ciężko jest opowiadać o świeżych, jeszcze nie do końca zabliźnionych ranach.
Nie spodziewałem się takiej opowieści. Oczywiście, pamiętam, że Atia była typem buntownika, ale w końcu żyła z tym stadem już jakiś czas, a oni nagle się od niej odwrócili.
-Cóż, pozostała do końca wierna swoim przekonaniom.– westchnąłem ciężko. Żadnemu smokowi nie życzę tego, by umierał w samotności. Wiem jak ciężko jest, gdy nie ma się nikogo, kto pocieszyłby w tych trudnych, ostatnich chwilach życia. Na moje szczęście, odnalazł się tata, który mnie wyciągnął z objęć śmierci, ale gdyby nie on, zapewne konałbym w samotności. -Może gdzieś tam żyje.– powiedziałem spoglądając w kierunku, w którym powinna znajdować się bariera.
Objąłem Aidena -Nie gadaj głupot, to twoje stado! Nie mogłeś zostawić ich, siostry tylko po to, by mnie odnaleźć. Gdybym był bardziej czujny, nie straciłbym was z oczu. -zauważyłem.
Zerknąłem kontem oka na tatę, który odszedł kawałek od nas. Chyba chciał nam dać odrobinę prywatności, bo przysiadł tyłem do nas i nie odzywał się wcale.
-Dlaczego tak uważasz? Przecież to twoja rodzina, jedyna jaka ci została.-zauważyłem. –Nie gadaj głupot, nie zabiliby cię. Jesteś fantastycznym smokiem, zabijając cię splamiliby swój honor.– powiedziałem pewnie, ale słowa przyjaciela mnie przeraziły. Musiało się wydarzyć znacznie więcej, niż tylko zniknięcie Ati. Rzadko kiedy można usłyszeć od Aidena prawdę, tego si nauczyłem, ale teraz nie miałem wątpliwości co do tego, że mówi z głębi siebie. I to jest właśnie najbardziej przerażające.
–Powiedz mi co się działo waszym stadzie odkąd się rozłączyliśmy?– poprosiłem łagodnie.
-Przez pewien czas faktycznie nie było kolorowo, ale potem odnalazł mnie tata i pomógł wrócić do zdrowia. Dzięki niemu tu dotarłem.– wyznałem. Nie chciałem zadręczać przyjaciela swymi troskami. Nagle cofnąłem się w czasie do tych dni w jaskini, kiedy ukrywałem się przed całym światem, kiedy nie miałem ochoty żyć, a wszystko wydawało mi się bezsensu. To moja przeszłość, nie warto zrzucać jej jeszcze na barki Aidena, zwłaszcza, że ma on swoje problemy.
Licznik słów: 340
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.