A: S: 2| W: 2| Z: 2| I: 1| P: 3| A: 1
U: A,O,MP,Śl,W,L,Pł,B,Kż,M,MA,MO:1| Skr:2
Atuty: Spostrzegawczy; Pamięć przodka; Tropiciel; Znawca terenów; Wybraniec bogów
Piórko wysłuchał wszystkiego uważnie. Dziwne to, ale skoro czuje w sobie misje do tego, by zaspokoić potrzeby stada. Tylko dlaczego nie została uzdrowicielką? Jeszcze bardziej by pomogła stadu. Czyżby tam taka panowała słabość, że na łowcę wysyłają niewidomą smoczycę. A może zasugerowała się swoim mentorem, który nad nią ma opiekę, a jest łowcą. Piórko w pewnym sensie też sugerował się podpowiedziami. A więc dobrze. Zobaczy się co z tego wyniknie.
– Ja nie mam dylematu zabijać zwierząt aby je jeść. Jestem mięsożernym smokiem, więc jem mięso. Jestem chyba jedynym aktywnym łowcą u nas w stadzie, choć szkolą się już nowi. Ale raczej każdy stara się zaspokoić głód we własnym zakresie i tylko w nagłych wypadkach korzystają z moich zapasów.–
– A teraz w kwestii maskowania zapachu. Oczywiście, to co jest pod ręką, jest najlepsze z tym, że nie koniecznie musi być skuteczne. Najlepsze, gdyż to zapach lokalny, którego spodziewa się ofiara. Ale czy to wystarczy by zamaskować zapach? Musisz szukać lokalnie roślin które pachną najintensywniej i nimi się natrzeć. Rozgnieciona i rozgrzana w łapach roślina wydzieli zapach silniej niż ciało smoka. Piasek i glina, czy ziemia mają tutaj funkcję wspomagającą. Jednak ja proponuję rozwiązania kompleksowe, które ukryją i twoje ciało i twój zapach. Upodobnienie się do otoczenia poprzez nałożenie go na siebie. –
Zima jest trudniejszym okresem, gdyż trudniej znaleźć odpowiednie materiały. Pewnie łowca w takich warunkach powinien przygotowywać się, zanim jeszcze wyruszy na polowanie. Niemniej przy pewnym wysiłku, wszystko można nadal odszukać, mimo przykrywającego wszystko płaszcza śniegu. Piórko rozejrzał się po jaskini. Sklepienie było kamienne, ale między skałą, widać było miękką ziemię. Rośliny rosnące w górze, w poszukiwaniu wody potrafiły wypuszczać korzenie wiele ogonów w dół. Piórko wbił łapy w ziemię i wygrzebał z niego parę długich i krótkich korzeni. Związał je ze sobą tworząc siatkę o dość dużych oczkach.
– Moim pomysłem na doskonałe maskowanie się, jest zrobienie siatki, na którą nałożysz rzeczy które cię otaczają. Latem wplatasz w nie gałązki, liście, a nawet darń trawy, zimą zaś nałożysz na nią śnieg. Będzie się trzymał przez to, że siatka utkana z korzenie, gałązek lub długich traw, stanowi zbrojenie, nie pozwalające rozpaść się twojemu kamuflażu. Wchodzisz pod taką ozdobioną siatkę i już zlewasz się z otoczeniem. Podejdź tutaj i dotknij jej. Zapoznaj się z jej budową. Leży przed tobą na ziemi. Zrób tylko kilka kroków w moją stronę –.
Licznik słów: 390
Przedmioty Posiadane:
P: 31/4 mięsa, 2/4 owoców
K: 1x opal, 1x ametyst, 3 x diament, 2 x topaz, 2 x szmaragd, 1x szafir, 1x perła, 4x nefryt 1x turkus
Inne: 5x babka lancetowata
Atuty:
Pamięć przodka (-1 do ST do Ataków/Obrony podczas walki z drapieżnikami)
Tropiciel (Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu zwierzę dające 4/4 mięsa, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona).
Znawca terenów (Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu/wyprawie dodatkową zdobycz (dającą 4/4 mięsa), kamień czy dorodne zioło (w zależności od tego czego akurat szukał).
Wybraniec bogów:
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie, w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie.
——————————————
Piórko Nadziei w życiu poza światem ma bardzo mało czasu, bo jest robolącym całymi dniami robolem, ale odpisuje codziennie i nie waha się uczestniczyć w dowolnej fabule. Natomiast w smoczym życiu jest miły i usłużny i bardzo chętnie uczy inne młode smoki. Jest łowcą aktywnym i zawsze u niego znajdziesz mięsko.