A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Skinąłem łbem. Reasumując, mam tego nie stosować jak nie będę zmuszony. No dobra, niech i tak będzie, w końcu to ona tutaj rządzi.
Kątem oka zerknąłem na tatę, znów się zamyślił. Westchnąłem, ten to ma naturę filozofa. Gdy ponownie zerknąłem na NIegasnącą Iskrę w moją stronę już leciały dwie kule. Szybko.
No dobra, czyli czas zacząć się bronić. Widząc ogień i wodę z czymś w środku od razu pomyślałem o skale. Co prawda, nagrzewa się dość szybko, ale ogień nie powinien jej strawić, tak samo kwas.
No więc nie myśląc długo zacząłem tworzyć tarczę, wokół mnie powstała klatka. Nie była to kopuła, jak zawsze, ale zwyczajna klatka chroniąca mnie ze wszystkich czterech stron. Wyrosła wokół mnie z ziemi. Była z litej, twardej skały. Przez to jej szara, niejednolita faktura przysłoniła mi trochę widok. Jako że z góry klatka była otwarta miałem swobodny dostęp do powietrza. Moja klatka miała być na tyle twarda, by nic jej nie przebiło. Żeby zbyt się nie nagrzała, a co za tym idzie, żeby mi się nie zrobiło za ciepło zewnętrzna warstwa strony, na którą leciała kula ognia miała dodatkowo neutralizować trochę jej temperaturę.
Obrona wydała mi się prosta, ale chyba wystarczająca, więc tchnąłem w nią maddarę i ponieważ nie za wiele widziałem, to czekałem na jakikolwiek dźwięk, znak, że wszystko poszło dobrze.
Licznik słów: 217
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.