A: S: 2| W: 2| Z: 2| I: 1| P: 3| A: 1
U: A,O,MP,Śl,W,L,Pł,B,Kż,M,MA,MO:1| Skr:2
Atuty: Spostrzegawczy; Pamięć przodka; Tropiciel; Znawca terenów; Wybraniec bogów
Piórkowy Kolec stanął na linii rzutu. Ocenił odległość, po czym w myślach, wyobraził sobie tor lotu. Przechylił ciężar ciała na tył, niemal siadając na tylnych nogach, wbijając jednocześnie szpony w ziemię. Ogon położył na ziemi, skrzydła natomiast mocno przycisnął do boków.
Ujął pierwszy kamień w swoją prawą łapę. Lewa spoczywała na ziemi, jako punk podparcia tułowia.
– Trafiam do celu – powiedział sobie w myślach. Zwykł mówić do siebie pozytywne słowa afirmacji. Już wiele razy mu to pomogło.
Zrobił zamach i rzucił. Po ocenie celu, zrobił niezbędne poprawki i rzucił po kolei, dwa pozostałe kamienie.
// Wyniki rzutów:
15.05.2016, 07:32:15 3d2: (1 + 1 + 1) = 3 Piórkowy Kolec – rzuty do otworu (1-NIE 2-TAK)
15.05.2016, 07:30:45 3d2: (2 + 2 + 2) = 6 Mroczna Łuska – rzuty do otworu
//
Niestety słowa afirmacji, tym razem nie przyniosły efektu. Ale tak też bywa. Nie znaczy to jednak, że nie przynoszą efektów. Następnym razem się uda.
– Nie wiem jak to się stało że wszystkie trzy twoje rzuty, dotarły do celu, a moje wszystkie chybiły. No dobrze. Wygrałaś. Teraz ja cofam się krok do tyłu. Ale nie myśl że wygrasz. Następnym razem, mogę ja trafić, a ty nie.–
Piórko nie był zły, że nie trafił. Nigdy jeszcze nie rzucał do celu. Ale ta mała ma oko. Już za pierwszym razem. Kto by pomyślał.
– Znowu rzucasz jako pierwsza.
Licznik słów: 229
Przedmioty Posiadane:
P: 31/4 mięsa, 2/4 owoców
K: 1x opal, 1x ametyst, 3 x diament, 2 x topaz, 2 x szmaragd, 1x szafir, 1x perła, 4x nefryt 1x turkus
Inne: 5x babka lancetowata
Atuty:
Pamięć przodka (-1 do ST do Ataków/Obrony podczas walki z drapieżnikami)
Tropiciel (Raz na dwa tygodnie smok znajduje na polowaniu zwierzę dające 4/4 mięsa, niezależnie od tego czy go szuka. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona).
Znawca terenów (Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu/wyprawie dodatkową zdobycz (dającą 4/4 mięsa), kamień czy dorodne zioło (w zależności od tego czego akurat szukał).
Wybraniec bogów:
Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie, w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie.
——————————————
Piórko Nadziei w życiu poza światem ma bardzo mało czasu, bo jest robolącym całymi dniami robolem, ale odpisuje codziennie i nie waha się uczestniczyć w dowolnej fabule. Natomiast w smoczym życiu jest miły i usłużny i bardzo chętnie uczy inne młode smoki. Jest łowcą aktywnym i zawsze u niego znajdziesz mięsko.