A: S: 2| W: 2| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 2
U: Pł: 1| MO,MA,L,W: 2| M,MP,B,Śl,Kż,Skr,S: 3| A,O: 4
Atuty: Wytrwały; Chytry Przeciwnik; Czempion; Utalentowany
Oddech skinęła łbem. Pomimo, że nie była najlepsza w rozumieniu przenośni, bardzo cenia płynność i brzmienie słów, więc coraz bardziej podobał jej się sposób wypowiedzi samczyka. Będzie musiała przywyknąć najwyżej do kilku pytań, jeżeli kompletnie go nie zrozumie. Wzdrygnęła się jednak, kiedy ponownje "odtworzyła" sobie jego wypowiedź. Zdawała sobie sprawę, że sposób bycia młodego został wykształcony przez jego stado, ale pewnych rzeczy nie potrafiła zaakceptować, mimo zrozumienia –Je-jeśli możesz, n-nie nazywaj mnie mamą. Nie jestem nią, więc... możesz mnie nazywać po prostu po imieniu– skłoniła się przepraszająco, jakby bała się, że urazi tym uczucia Piewcy. W zasadzie nigdy nie wiedziała jak zareagują nieznajomi, więc zawsze przepraszała za własne zdanie.
Zerknęła na Oczywistego, kiedy zaczął pocieszać pisklaka. Nyeh, jakim cudem i on mógł rymować? Jeżeli ona musiałaby mówić w ten sposób, przerwy między wypowiedziami zniechęciłby każdego do interakcji –Oczywisty może mieć rację. Szanuj innych, bądź wyrozumiały i nie okazuj str-strachu, nim czegoś nie poznasz. Smoki przeważnie nie są negatywnie nastawione do tych, którzy darzą ich szacunkiem– sama nie miała wrogów, przyjmniej w swojej ocenie, więc była pewna, że każdy, a już w szczególności rymujący smok, może utrzymać taki stan –Gdy dołączysz już do stada, nie będziesz mógł wkh-wkraczać na tereny tych, do których nie należysz. Mamy tu jednak sporo teh-terenów wspólnych oraz bezpośrednie gh-granice, dlatego nigdy nie ma ph-pt...problemu, żeby spotkać się tak jak teraz– doedukowała go trochę, a potem już się zamknęła.
Licznik słów: 232
Płomień Pustyni [/url] | Oddech Pustyni | Piaskowa Łuska | Piasek
Chwilowo nie prowadzę nauk!
Jeżeli nie odpisałam w ciągu trzech dni, nie bójcie się wysłać notki z przypomnieniem :3

Atuty:
Wytrwały
Chytry przeciwnik | (+ 1 ST dla przeciwnika)
Czempion | (+ 1 sukces do ataku fizycznego)

Piaskowa w wykonaniu innych ♥