A: S: 5| W: 2| Z: 1| I: 1| P: 2| A: 1
U: Skr,Kż,MO,W: 1| B,S,P,L,M,MP,MA: 2| Śl: 3| A,O: 4
Atuty: Silny; Chytry Przeciwnik; Czempion;
Fioletowołuski spojrzał na Zwiastun dziwnie. Poza nieco większymi skrzydłami, nie różnił się od pustynnych niczym, a niechęć do zimna i wody była tak samo silna. Bardzo jednak zaciekawiło go, skąd wojownik mógł wiedzieć, czy Cienisty był na pustyni, czy nie. Tak się zabawnie złożyło, że był, ale nie miał zamiaru wyprowadzać Życiowego z błędu. To było zabawne.
– Oczywiście, że nie byłem – mruknął.
Nie przechwalał się też wcale. Nie zabiera smokom futra dosłownie. Po prostu prosi każdego futrzastego lub pierzastego, by podarował mu piórko lub kosmyk. Po prostu tego Cienistego bardzo trudno zrozumieć, ma bardzo indywidualny tok myślenia.
Uspokoił się, gdy zrozumiał, że to kichnięcie nie było niczym nadzwyczajnym, choć wyglądało, jakby samiec próbował wypluć płuca. Był niezmiernie ciekawy, jak to jest.
– Jestem... Śmiech Szaleńcaaa – przedstawił się i wyszczerzył szeroko, w ostatniej chwili przypominając sobie, że smoki spoza Cienia mają ten dziwny system imion. Cóż, dla niego bez różnicy, skoro tak woleli, żaden problem.
Młodszy zbliżył się nieco do drugiego Wojownika i przysiadł obok. Pochylił łeb nisko i zaczął łapą wpychać sobie śnieg do nozdrzy.
Licznik słów: 178
"Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające." George Bernard Shaw
" szaleństwo, prawdziwe szaleństwo zdolne jest przebić pięścią mur." Terry Pratchett
Atuty:
~ Silny (jednorazowo +1 do Siły)
~ Chytry przeciwnik (w czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST)
~ Czempion (Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.)
Drzewo genealogiczne założycieli Cienia
Jeśli nie odpisałam komuś przez 3 dni, proszę pisać na PW, bo być może zapomniałam.
Avatar wykonany przez Siostrzyczkę Kózkę ♥ | Wszystkie arty przedstawiające Kerrenthara