A: S: 2| W: 3| Z: 4| I: 5| P: 3| A: 3
U: MO,S,P,B,L,O,A,Skr,Śl,Kż,M: 3| W,MA: 4| MP: 6
Atuty: Ostre zmysły – węch; Chytry Przeciwnik; Mistyk; Utalentowany; Magiczny Śpiew
Moje kroki pozostawiały w śniegu wgłębienia, śnieg skrzypiał cicho. Kołysząc lekko ogonem od czasu do czasu przesuwałam prawą łapą po powierzchni białego puchu, odsłaniając szare kamienie i piach. Oddychałam głęboko napawając się przyjemnie czystym powietrzem, a chociaż to w górach też było przyjemnie, chyba lepiej czułam się przy zbiornikach wodnych, wśród których się wychowałam. Mała słabostka.
Wtem do mych nozdrzy dopłynął znajomy zapach moczar i bagien, który niemal całkowicie zatarł się na mym ciele. Zmrużyłam lekko powieki i uniosłam łeb w tym samym momencie, gdy do mych uszu doszedł znajomy dźwięk głosu. Cóż za ironia losu, czyż nie? Niegdyś przyjaciel, a potem rywal w wojnie. Chociaż nigdy nie będę postrzegać go jako wroga, sama nie mogłam mu zabronić, aby tak samo postrzegał mnie. Moje gadzie wargi wygięły się w nieco... gorzkim uśmiechu, gdy przystanęłam na odległość trzech ogonów od samca.
– Cóż za powitanie– mruknęłam swym cichym głosem. – Witaj, Ironiczny Celebryto, mam nadzieję, że czujesz się... lepiej – dodałam, patrząc w jego zielonkawe ślepia. I bardziej miałam tu na myśli stan fizyczny, gdyż z tym drugim... rozumiałam, jak mógł się czuć.
– Opuściłam je już dawno, mój drogi. Tylko, że formalność dopełniła się... w takim, a nie innym momencie – uzupełniłam, odpowiadając na jego pytanie.
Byłam zdrajcą, wedle prawa mógł chcieć mnie zabić, ale nie oddałabym swej skóry tanio. Nie teraz.
Licznik słów: 222
Atuty:
– Ostry Węch – + 1 kość do testów na percepcję
– Chytry Przeciwnik – W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
– Mistyk – Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego.
– Utalentowany
– Magiczny Śpiew – Jeśli smok zanuci podczas swojej akcji, jego przeciwnik gubi swoją turę (nie może obronić się przed atakiem nucącego lub nie przeprowadza swojego ataku). Do użycia raz na pojedynek/misję/polowanie.
Posiadane:
– pożywienie: 4/4
– kamienie: szmaragd, onyks, ametyst, opal
– inne: kolczyk z dwóch oczu Enta zawieszone na lewym uchu na srebrnym sznureczku z włosów Driad
Eliksiry:
Leczące: rany ciężkie, rany średnie
Usprawniające: zręczność, siłę
Ochronne: przed atakiem fizycznym
PH: 4
Żetony: 2x brązowy, złoty
Lumos
Atrybuty
S:1| W:1| Z:2| I:0| P:1| A:1
Umiejętności
A:1| O:1| Skr:2| Kż:2| Śl:2
Topaz