A: S: 1| W: 5| Z: 1| M: 5| P: 1| A: 1
U: B,Pł,A,O,W,MP,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| MO: 2| MA: 3
Atuty: Zahartowany; Pechowiec; Nieparzystołuski [M]; Zaklinacz; Uzdolniony; Poświęcenie
Kalectwa: Brak skrzydeł, niewydolność serca i płuc [+2 ST do magii i wytrzymałości]
Odruchowo spięła się na bliski kontakt, ale bardziej teraz rozkminiała nad nagłą radością i pomyleniem imienia, niż nad przesadną – według niej – potrzebą fizycznej styczności. Sapnęła, ale z nutką wątpliwości poklepała smoka po plecach, odwzajemniając gest “powitalny”.
– Poznałeś Xeriego, co? Jaki jest? – rzuciła z uśmiechem, używając tego również jako pretekstu by wyśliznąć się z uścisku. Ten zresztą sam zelżał, kiedy Yngwe zdał sobie sprawę ze swojej pomyłki. Oszczędziła sobie więcej wewnętrznych pytań, ignorując speszenie perłowofutrego i skupiając się na zadanym pytaniu.
– Ano, faktycznie długo. Nie bardzo aż ogarniam, co się w międzyczasie działo. – zerknęła na korę przywiązaną do łapy, ale szybko wróciła wzrokiem do smoka. – Wyszłam na spacer, może też po jakieś kamienie! – błysnęła zębami.
Zaciekawiły ją słowa Adepta. Nieźle, podszkolił się!
– Oo, pokaż! Ja w sumie… Ciekawe, sama nie wiem, co już potrafię, a czego nie. Może to razem sprawdzimy? – wyszczerzyła się, po czym przymknęła powieki i skupiła się, kojarząc coś z podglądania lekcji Xeriego. Miała to ułatwienie, że od uformowania się źródła czuła z nim ciągłe połączenie, więc bez problemu zaczerpnęła z niego i spróbowała wcielić swoje wyobrażenie w życie. Miał to być niewielki sopel soli górskiej, unoszący się między nią a Yngwe. Nie skupiała się zbytnio na jego składzie, jako że sama nawet jego iluzja by wystarczyła jej do sprawdzenia się. Uchyliła w nadziei jedną powiekę i ku swojemu zadowoleniu ujrzała wyobrażony twór, choć może nie był super stabilny. Utrzymując go w tym samym miejscu, spojrzała na perłowofutrego.
– Hehe, jednak coś umiem! Dobra, może mało praktyczne, ale wciąż. Dobra, a teraz ty. Pochwal się. – zachęciła, ciekawa różnicy w ich umiejętnościach.
Pryzmatyczny Kolec
Licznik słów: 276