A: S: 1| W: 3| Z: 5| I: 2| P: 1| A: 1
U: MO,Kż,S,MP,MA,Śl,B,L,Skr,W,M: 1| O: 2| A: 3
Atuty: Ostry Wzrok, Chytry Przeciwnik, Czempion, Wybraniec Bogów, Poświęcenie
// ryję się przed Mistyka
Posłał Opoce dość nieciekawe spojrzenie. Normalnie Płacz zdałby sobie sprawę, że Przywódca raczej zawsze będzie bronić swoje smoki, zwłaszcza w tak nieciekawej sytuacji. Ale zapewnienie niewinności smoka, który jest splamiony krwią rozerwanej adeptki Wody? Niesamowite.
Figlarna (którą, swoją drogą, widział pierwszy raz od blisko 40 księżyców) podeszła do Kryształowej, uznając, że zobaczy jej rany. Nie sądził, aby dalej była w fachu uzdrowiciela przez swoje zniknięcie, więc co ona właściwie robi?
Na jej słowa podniósł łuki brwiowe i chciał już wtrącić swoje słowo, gdy odezwał się Złocisty.
A potem był absolutnie wściekły. I zaraz zwrócił się w kierunku Figlarnej.
– Dobra dobra, czekaj no. Żebym tylko wiedział, na czym stoję. Figlarna, o której nie słyszałem wieki wieków, właśnie skłamała w żywe oczy twierdząc, że Kryształowa sama sobie rozerwała swoje ciało, dodając, że "nie czuła obcego zapachu". – rzucił kpiąco, pauzując na chwilkę i zerkając to na Opokę, to na Figlarną.
– Przed chwilą Wasz adept w furii takiej, jakiej sam na oczy nie widziałem chciał zranić również mojego adepta. Który właśnie sam oskarżył go o zbezczeszczenie ciała, lub nawet zabójstwa mojej Wodnistej, a jego siostry. – przeniósł wzrok na ciało Umbry, a potem znowu na Opokę. – Świetnie. Bardzo dobre podejście. I jedyną Waszą obroną teraz jest to, że Wasz adept – przypominam, co przed chwilą zrobił – uważa, że "nie żyła, gdy przybył", tak?
Zbliżył się do Opoki na odległość kilku szponów i spojrzał prosto w jej ślepia, sycząc przez zęby.
– Lepiej, byście miały naprawdę porządne wyjaśnienia dla tego opętańca. I również dla Figlarnej.
Licznik słów: 260
Mam cierpliwość, by patrzeć
Jak toniesz,
Jak upadasz.
Posiadane:
Mięso – 10/4
Kamienie Szlachetne – 4
Inne – Naszyjnik z piórkiem Duszka, naszyjnik po Przebłysku Jutra
Atuty:
– Ostry Wzrok
Wszystkie testy percepcji na polowaniu oparte na zmyśle wzroku mają dodatkową kość.
– Chytry Przeciwnik
W czasie pojedynku/misji/raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +1 do ST.
– Czempion
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku fizycznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
– Wybraniec Bogów
Smok ma dodatkowy sukces przy dowolnej akcji, raz na pojedynek/polowanie
– Poświęcenie
Raz na atak smok może dodać jeden sukces kosztem rany lekkiej.
To je Płacz Aniołów. One płaczą nad jego duszą. (c) Śnieg, marzec 2k17
Żetony: jedynie dźwięk pustki